Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

MirellaB 04:33, 05 lis 2016

O lodówce chciałam napisać, bo u Kasi przeczytałam, że chciałaś z kostkarką.
Nie mam dwudrzwiowej, a kostkarkę mam ręczną i dystrybutorek np.na wodę czy sok też jest
Madzenka 08:09, 05 lis 2016

Czytam ale nie komentuję, nie daję rady
AgataP 09:04, 05 lis 2016

katel napisał(a)
Przyleciałam z rewizytą . Kruszyna mnie zawiodła, nie prezentuje się jakoś szczególnie ciekawie, przynajmniej u mnie heptakodium dużo ciekawsze.
Trochę namieszam, bo jeszcze Ci podpowiem śniegowca - u mnie jeszcze malutki (i jeszcze dzieciaki mi go rozłamały na pół) ale bardzo pozytywnie mnie w tym roku zaskoczył - to jak lubisz wynalazki . Fotki jutro u siebie wstawię . Jeszcze dereni bym nie wykreślała tylko inne dała - kwiecisty - rośnie u mnie na froncie i zachwyca (wprawdzie w tym roku się pochorował ale to pierwszy raz od 7 lat no a w korzeniach mu grzebałam dosadzając - więc moja wina ) i Satomi - tego nie mam ale ma go Bozga z Hortensjady i pięknie się prezentuje. Cudowny jest dereń Venus ale tu cena powala niestety , trochę podobny jest Eddie's White Wonder z niższą ceną (co nie znaczy że małą niestety) tylko one kolumnowe.
Nie wiem czy te moje wynalazki Twoje kryteria do końca spełniają bo tempo wzrostu chyba nie jest u nich zawrotne ale może warto poczekać

Sniegowca ogladalam w Rogowie bo tez o nim myslalam. Niestety zawiódł mnie, nie przebarwil sie ladnie. Wybralam klona.
jankosia 10:06, 05 lis 2016

AgataP napisał(a)

Ania, stewartia jest też w Rogowie i widziałam ją na żywo... nie zrobiła na mnie wrażenia, więc na Tobie tym bardziej nie zrobi

Nie zachwyciła cię ta w Rogowie? Co z ciebie za człowiek?
katel 10:25, 05 lis 2016

AgataP napisał(a)

Sniegowca ogladalam w Rogowie bo tez o nim myslalam. Niestety zawiódł mnie, nie przebarwil sie ladnie. Wybralam klona.

No a mnie właśnie tym swoim przebarwieniem jesiennym tak zaskoczył. Zaraz wstawię u siebie mojego maluszka.
anna_t 13:07, 05 lis 2016

AnnaCh napisał(a)
Ogród bez pergoli ?

hahahahah przynajmniej nie od czapy by był
anna_t 13:08, 05 lis 2016

AgataP napisał(a)

nie kojarzę, ale nie bardzo do mnie przemawia
czasami najprostsze pomysły są najlepsze... masz zimę na przemyślenia..

czyli za klonem jesteś
ja muszę go na zywo zobaczyć ale przoduje w stawce
anna_t 13:09, 05 lis 2016

Filemon24 napisał(a)

myślę że pasowałby tytuł do kwadratu

Anita jestes uwaznym czytelnikiem, chyba jak mało kto znasz mój wątek
anna_t 13:16, 05 lis 2016

katel napisał(a)
Przyleciałam z rewizytą . Kruszyna mnie zawiodła, nie prezentuje się jakoś szczególnie ciekawie, przynajmniej u mnie heptakodium dużo ciekawsze.
Trochę namieszam, bo jeszcze Ci podpowiem śniegowca - u mnie jeszcze malutki (i jeszcze dzieciaki mi go rozłamały na pół) ale bardzo pozytywnie mnie w tym roku zaskoczył - to jak lubisz wynalazki . Fotki jutro u siebie wstawię . Jeszcze dereni bym nie wykreślała tylko inne dała - kwiecisty - rośnie u mnie na froncie i zachwyca (wprawdzie w tym roku się pochorował ale to pierwszy raz od 7 lat no a w korzeniach mu grzebałam dosadzając - więc moja wina ) i Satomi - tego nie mam ale ma go Bozga z Hortensjady i pięknie się prezentuje. Cudowny jest dereń Venus ale tu cena powala niestety , trochę podobny jest Eddie's White Wonder z niższą ceną (co nie znaczy że małą niestety) tylko one kolumnowe.
Nie wiem czy te moje wynalazki Twoje kryteria do końca spełniają bo tempo wzrostu chyba nie jest u nich zawrotne ale może warto poczekać

cześć Kasia
piekny ten sniegowiec... ale nic nie piszą o jessiennym przebarwieniu i jest kulisty, ja bym wolała coś ażurowego. wysokość idealna, szkoda że wolno rosnie. moze w inne miejsce w ogrodzie..
widać że lubujesz się w dereniach którego byś wybrała aby był wielopniowy, bezproblemowy i z ładnym przebarwieniem?
AgataP 13:17, 05 lis 2016

jankosia napisał(a)

Nie zachwyciła cię ta w Rogowie? Co z ciebie za człowiek?

Patrzylam pod katem przebarwien jesiennych a nie kwitnienia. Dlatego napisalam ze nie zrobila na mnie wrazenia, majac obok klony trydno byloby przebic sie innemu drzewu.