Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 21:07, 03 lis 2016

pod koniec kwietnia jakoś, znalazłam fotki z jablonkami bo je wtedy kupowałam. no żal..aż chyba się wybiore póki listki jeszcze na drzewach, może w sobotę
Bogdzia 22:31, 03 lis 2016

Mirabelki lubią sie rozrastac dosc mocno przez odrosty korzeniowe. Pięknie kwitną i bardzo wczesnie ale te odrosty , troche bym sie bała.
tulucy 22:44, 03 lis 2016

Ja to bym przemyślała mirabelkę przy ścieżce że względu na owoce... Co jak co, ale one obficie owocują i trza zbierać... upaprane będzie przez nie na płytach. Chyba że teraz ja coś przeoczyłam i są już takie nieowocujące
anna_t 23:10, 03 lis 2016

Bozenko i Lucjo mirabelki u siebie nie planuję to tylko taka wymiana zdań z Moniką bo napisała kiedyś że modna.ale mnie to nie rusza, spokojnie wybór będzie sposrod wypisanych drzew
kasja83 07:54, 04 lis 2016

anna_t napisał(a)
w moim przypadku niewiem czy to podażanie za modą czy generalnie poznawanie nowych roslin... wczesniej ogrod dla mnie to 500m2 przy szeregowcu w którym miałam tuje, lilaki, berberysa, trzmiliny, liliowce i peonie. czyli pojecie zerowe
w Rogowie bylam wtedy co z Tobą

Bardziej Aniu stawiałabym na poszerzanie wiedzy ogrodowej, fakt-o modnych roślinach więcej się pisze itd.Ale zakładam, że nawet jak coś super-modne, a nie wpadnie Ci w oko-to za nic nie posadziszU mnie początki wiedzy ogrodowej to dopiero były marne-wierzba hakuro i tuje
AniMa 08:44, 04 lis 2016

Aniu twoja listę drzew zanotowałam Patrzyłam wczoraj na mój front przez pryzmat Twoich rozważań i zmieniam liczbę drzew...
jankosia 11:11, 04 lis 2016

Ania, masz już ginale- to zrządzenie losu i znak żeby sadzić Ojeju, sadzić mirabelkę? Muszę moje sarkazmy jakoś oznaczać chyba Albo zaprzestać stosowania Ha! To dopiero wyzwanie
anna_t 11:16, 04 lis 2016

kasja83 napisał(a)

Bardziej Aniu stawiałabym na poszerzanie wiedzy ogrodowej, fakt-o modnych roślinach więcej się pisze itd.Ale zakładam, że nawet jak coś super-modne, a nie wpadnie Ci w oko-to za nic nie posadziszU mnie początki wiedzy ogrodowej to dopiero były marne-wierzba hakuro i tuje

aaa widzisz wierzbe hakuro tez w tarym mialam ;p zapomniałam a nawet bodaze z 2 tygodnie temu ją karczowałam stamtąd
anna_t 11:17, 04 lis 2016

AniMa napisał(a)
Aniu twoja listę drzew zanotowałam Patrzyłam wczoraj na mój front przez pryzmat Twoich rozważań i zmieniam liczbę drzew...

serio?wow muszę doczytać u Ciebie
jankosia 11:22, 04 lis 2016

Ha! Ja miałam dwie! Pierwszą dostałam od babci ale szybko poszło z jej usunięciem bo "dojrzałam" pieniaczka poniżej szczepienia- hurra! Z drugą było gorzej bo dostałam od chrześnicy która wygrała ją w konkursie ekologicznym (sic!). A może dziadziusiowi dasz żeby posadził cio? Nie ciociu u ciebie jest ładniej niż u dziadziusia, tu bym chciała żeby rosła.
No i co byście zrobili hę? Bo ja posadziłam. Już jej nie ma, ale wyrzuty sumienia zostały