Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

Madzenka 06:54, 09 lut 2017

Już wiem dlaczego zima trzyma, czeka na wyniki Twojej sesji a potem sobie powoli pójdzie
kasja83 11:51, 09 lut 2017

Sebek napisał(a)

W większości przykryty Wczoraj jeszcze planowałem przysypać bukszpany i inne rośliny pod ścianą śniegiem, ale... nie miałem weny Niech sobie radzą

Smog? Ogólnie powietrze swego czasu było do przełknięcia, ale trzeba było przegryźć A tak na serio to... jakoś większych skutków nie odczuwam

Bo chyba cały smog gromadzi się na moją kotliną
Ja to aż się boję-jak sobie roślinki poradziły po tej zimie-każda strata będzie bolesna.
Sebek 12:04, 09 lut 2017

Iza - a wiesz, że tego nie wiedziałem. Kiedyś jak rośliny były mlode to wrzucałem im śnieg pod nogi i tyle. Ciekawe jak będzie w tym roku, gdy nie robię absolutnie nic Choć ja roślin wrażliwych już nie mam - wszystko co miało wymarznąć padło w poprzednich latach - przynajmniej tak sobie wmawiam

AniMa - ogród jest teraz na końcu długiej listy moich zmartwień, niech sobie radzi z mrozem i brakiem lub też dostatkiem śniegu

Frezja, Renia - za to dziękuję, o dziwo gładko poszło Tylko czekanie 3,5 godziny na korytarzu na swoją kolej było okropne - nie znoszę takiej bezczynności - zdążylbym w tym czasie ze dwie strategie do licencjatu opracować

Kamila - my na szczęscie nie mamy indeksów, cały dziekanat działa w necie

Małgosiu - jeszcze jutro jeden giga-egzamin i koniec części pierwszej Na drugą zostawiłem sobie tylko jeden (jak do tej pory).
Sebek 12:13, 09 lut 2017

Marzena - myślisz? No to trochę może minąć, aczkolwiek jak końcowe wyniki się opublikują to... zaczynam się pakować

Kasia - jeden pan ostatnio właśnie w O. chciał sobie skrócić drogę i mi wyjechał na czołówkę - czyli wnioskuję, że smogu się nawdychał? Pewnie nawet do tej pory nie wie co zrobił, bo przy hamowaniu z wrażenia zapomniałem gdzie mam klakson...
Żelazne zasady dekalogu ogrodowiska głoszą, że mamy nie biadolić jak coś padnie - mamy miejsce na coś fajniejszego Tylko, że ja z wypchanym ogrodem uciesze się z paru dziur na nowości - gorzej jak ktoś jest początkujący i mu pół ogrodu padnie - czego oczywiście nikomu nie życzę!

Wracam do swojego zarządzania nieruchomościami... Lubię ten przedmiot, ale wyuczyć się tego naprawdę ciężko
Basilikum 15:51, 09 lut 2017

co za czasy, co za obyczaje, ze student nawet indeksu nie ma

Marzena ma racje, jak zdasz sesje to woiosna przyjdzie, wczesniej by ci glupie mysli po glowie lataly a tak mozesz sie skuic na najwazniejszym

No i juz wiesz dlaczego wszystkie wrazliwe Ci wymarzly, bbo rzucales na nie snieg

Lece jakas belke przytachac od znajomego, jutro bedzie ogrodowa rewolucja u mnie
hanka_andrus 17:02, 09 lut 2017

Trzymam kciuki za jutro!
A śnieg z dachu wiele szkód na dole może narobić. Na osiedlu spadając z 4 pietra, rozwalił daszek nad wejściem do klatki. To co tam takie małe roślinki, babach i po nich! Mój ogród też radzi sobie sam, i jakoś nie płaczę, co ma być to nas nie ominie.
AniMa 08:13, 10 lut 2017

Powodzenia na egzaminie.
Juzia 09:57, 10 lut 2017

Czymam!
Sebek 13:10, 11 lut 2017

Za czymanie kciuków serdecznie dziękuję - koniec sesji to i wreszcie słońce zaświeciło Z tejże okazji wyciąłem dzisiaj trzcinniki Także tak jakby otwarłem sezon?
Wyprzedzając pytania dlaczego tak wcześnie odpowiadam, że prawdopodobnie do końca marca mogę nie mieć czasu dla ogrodu A korzystając jeszcze z paru dni wolnego (tu podziękowania dla szefowej za urlop na czas sesji ) być może po niedzieli zacznę wycinać hortensje i inne derenie Nadchodzi odwilż, a w czwartek ma być u mnie 11 stopni (na plusie! ) - także chyba znów dorwę się do sekatora

Pozdrawiam Was serdecznie i lecę dalej leniuchować
hankaandrus_44 13:57, 11 lut 2017

Wiadomości bardzo optymistyczne. Jak już ciepło do Ciebie dojdzie, to machnij kilka razy łapkami, żeby i do mnie trafiło co nieco! Gratki za sesję!