Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

Sebek 12:21, 04 maj 2017

Kindzia napisał(a)
A u mnie uparcie rosną tulipki wysadzane od 6 lat przynajmniej...pod sąsiadami od południowej strony. Jeszcze do zeszłego roku były tylko w dwóch miejscach małe liście. I myślałam, że z czasem zgniją, bo tam zasłonięte tujami sąsiadów i mokro. W tym roku zakwitły dwa...w czosnkach Żebym jeszcze wiedziała co to za terminatorki są!

Nie pamiętasz co 6 lat temu posadziłas? Kasia No jak to tak?

Melduje, ze dziś w deszczu wysialem jeszcze ogórki, fasole, rzodkiewkę i kosmosy Astry również wysadziłem do ziemi, jak przyjdzie przymrozek to... będzie problem
abiko 12:26, 04 maj 2017

Palec ciachnąłeś?
I tak lepiej niż ja z moim wskazującym w gipsie.. wyobraź sobie

Do wesela się zagoi
Kindzia 12:55, 04 maj 2017

Nooo, nie pamiętam...a przecież od tego czasu już nic nie sadziłam...powinnam pamiętać, to już demencja starcza mnie dopada
Dalie w ziemi od wczoraj
Sebek 15:13, 04 maj 2017

abiko napisał(a)
Palec ciachnąłeś?
I tak lepiej niż ja z moim wskazującym w gipsie.. wyobraź sobie

Do wesela się zagoi

No nie wiem... mam w następna sobotę wesele
Sebek 15:13, 04 maj 2017

Kindzia napisał(a)
Nooo, nie pamiętam...a przecież od tego czasu już nic nie sadziłam...powinnam pamiętać, to już demencja starcza mnie dopada
Dalie w ziemi od wczoraj

No to WIELKA GRATULACJA Kasia
Basilikum 15:19, 04 maj 2017

rzodkiewke juz wcinam a rukola bedzie lada dzien, juz calkiem duzo jest jeszcze tylko troche ciepelka

Mam nadzieje ze praca juz ok i da sie jak najszybciej obronic i miec wolne. Nasz student postanowil pisac prace jesienia.
Sebek 21:16, 04 maj 2017

Basilikum napisał(a)
rzodkiewke juz wcinam a rukola bedzie lada dzien, juz calkiem duzo jest jeszcze tylko troche ciepelka

Mam nadzieje ze praca juz ok i da sie jak najszybciej obronic i miec wolne. Nasz student postanowil pisac prace jesienia.

Nie znam dokładnie modelu niemieckiego szkolnictwa wyższego Właściwie w ogóle nie znam Ja wolałbym obronić się latem, ale biorąc pod uwagę jeden przedmiot z którym mam wyjątkowo pod górkę może być różnie
Basilikum 21:29, 04 maj 2017

podobnie jak w Pl (3 lata licencjant, 2 magisterki)tylko mozna sobie samemu wybierac moduly. Niektore sa obowiazkowe, niektore mozna wziasc jak sie ma zaliczony inny a niektore mozna sobie wybrac dodatkowo. Tych dowolnych trzeba jakas liczbe zaliczyc. U ns wasnie zaczal sie semestr letni i konczy sie koncem lipca. Po egzaminach trzeba zawsze ponad miesiac czekac na wyniki (ja w Pl mialam czasami godzine po egzaminie). Prace egzaminacyjna sprawdza dwoch niezaleznych profesorow dlatego to tak dlugo trwa.
Sebek 19:07, 05 maj 2017

Basilikum napisał(a)
podobnie jak w Pl (3 lata licencjant, 2 magisterki)tylko mozna sobie samemu wybierac moduly. Niektore sa obowiazkowe, niektore mozna wziasc jak sie ma zaliczony inny a niektore mozna sobie wybrac dodatkowo. Tych dowolnych trzeba jakas liczbe zaliczyc. U ns wasnie zaczal sie semestr letni i konczy sie koncem lipca. Po egzaminach trzeba zawsze ponad miesiac czekac na wyniki (ja w Pl mialam czasami godzine po egzaminie). Prace egzaminacyjna sprawdza dwoch niezaleznych profesorow dlatego to tak dlugo trwa.

No to już coś wiem
lindsay80 23:52, 06 maj 2017

Całą paletę kolorów masz w ogrodzie, bardzo się przyjemnie na to patrzy.

Zakuwasz?