Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

Gardener27 20:49, 31 sty 2016

Zastanawiam się nad tym trawnikiem Ewidentnie widać że pieski mają swoją ścieżkę i ładnej darni tam nie będziesz mieć
Ja bym zrobił inaczej Linię rabat zostaw w spokoju Wyjmij te kostki z trawnika i ułóż je tylko po lewej stronie brzegu rabaty tworząc wąski chodnik tam gdzie biegają Twoje czworonogi
ag_zie 20:54, 31 sty 2016

Ja za opcją od Zety jestem - popytaj u niej jak to jest z roznoszeniem żwiru bo chyba psiaki też ma
A i pomysłu Sylwi jestem ciekawa
kamila66 22:05, 31 sty 2016

Gardener27 napisał(a)
Zastanawiam się nad tym trawnikiem Ewidentnie widać że pieski mają swoją ścieżkę i ładnej darni tam nie będziesz mieć
Ja bym zrobił inaczej Linię rabat zostaw w spokoju Wyjmij te kostki z trawnika i ułóż je tylko po lewej stronie brzegu rabaty tworząc wąski chodnik tam gdzie biegają Twoje czworonogi

Przemku to niestety nie jest takie proste bo z przodu nie ma darni po lewej stronie a na końcu już po prawej

i dalej ciągnie się jeszcze kilka metrów i kończy się kilka centymetrów za wężem ogrodowym

kamila66 22:08, 31 sty 2016

Anusia napisał(a)
Zdjęcie z chodnikiem z prawej strony najbardziej mi się podoba. Z wykonaniem czegos takiego dałabyś radę tym bardziej, że masz materiał jak piszesz do wykorzystania.

Aniu
Zrobiłabym go troszeczkę inaczej ale ta wersja też nie rozwiązuje problemu do końca
kamila66 22:11, 31 sty 2016

Sylvana napisał(a)
Kamila myślę i myślę nad tą Twoją ścieżką....mam pewien pomysł...ale jeszcze muszę go rozrysować...chociaż nie wiem czy mnie nie przeklniesz.
Teraz dziecko muszę kąpać i spać kłaść...ale wrócę

E tam od razu przeklniesz gdybym była taka mądra nie potrzebowałabym rady.
UlaB 22:18, 31 sty 2016

kamila66 napisał(a)

Kamila, ta pergola nad tarasem jest tylko w gruncie, tak? Czy jest jakkolwiek mocowana do ściany? Jaki masz przekrój tej kantówki?
Katkak 22:21, 31 sty 2016

Kama strasznie lubię Twój ogród . Jest taki "po mojemu".
kamila66 22:23, 31 sty 2016

Makao_J napisał(a)
Kamiś nie wiem, to tylko taka moja sugestia, ale jeśli chcesz dać tu taki prosty kształt : prostokąty czy kwadraty to chyba musiałabyś też wyprostować rabaty żeby nie było mezaliansu.
Ale to tylko takie moje spostrzeżenia. Z drugiej strony skoro można w barokowym czy rustykalnym wystroju wnętrz dodać nowoczesne krzesła to może łączenie różnych stylów w ogrodzie nie jest pomyłką.

Aniu zawsze najpierw zanim ułożę robię przymiarkę pokazałabym Wam do oceny
Tu widzę dopiero była masakra nie ma całego środka tylko trawa po bokach, wtedy postanowiłam ułożyć to co jest teraz

kamila66 22:24, 31 sty 2016

Katkak napisał(a)
Kama strasznie lubię Twój ogród . Jest taki "po mojemu".

Kasiu i na wszystko znajdziemy miejsce
kamila66 22:25, 31 sty 2016

Dominika11 napisał(a)
No to czekamy na Sylwie, ciekawe co wymyśli

Teraz piętrzy atmosferę