Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

kamila66 17:01, 31 sty 2016

mam https://www.ogrodowisko.pl/watek/2616-roztoczanskie-klimaty?page=7
tylko nie wiem czy psy mi tego nie rozniosą po całym ogrodzie
Dominika11 17:01, 31 sty 2016

AnnaCh napisał(a)
Kamila, a może powiększ te rabaty, zostaw minimalne przejście wysypane kamieniem i te kwadraty z kostek niech zostaną w tym żwirku?
dobry pomysł
AnnaCh 17:08, 31 sty 2016

kamila66 napisał(a)
Chyba u Zety Roztoczańskie klimaty tak jest ale nie jestem pewna...jeden taki ciągnie mnie za rękę mama chodź... postaram się poszukać
Właśnie o czymś takim myślałam Chyba u siebie tak od północy też zrobię, bo mi już płyt nie starczy na chodnik A poza tym zostanie mi tam trawy jakiś maleńki pasek, który ciężko będzoe kosić, więc chyba też tak zrobię
kamila66 17:31, 31 sty 2016

AnnaCh napisał(a)
Właśnie o czymś takim myślałam Chyba u siebie tak od północy też zrobię, bo mi już płyt nie starczy na chodnik A poza tym zostanie mi tam trawy jakiś maleńki pasek, który ciężko będzoe kosić, więc chyba też tak zrobię

Jak to u niej zobaczyłam po raz pierwszy to od razu pomyślałam, że to rozwiązanie dla mnie ale obawiam się, że psy mi to też zdewastują. To jest zaraz przy wejściu do domu... wydaje mi się, że u niej na kostce jest trochę tego gry su...
kamila66 17:35, 31 sty 2016

Makao_J napisał(a)
Masz tam położoną kostkę plackami ??? Dopiero zauważyłam. To może powiększ te placki?

Brał am pod uwagę też opcję z wąskim chodnikiem przy prawej stronie, po lewej trawa ale one chodzą tam na szagę... od początku zniszczenia są po lewej stronie na środku, na środku lecz mniej widoczne bo kostka jest też na środku i na końcu po prawej stronie nie ma wcale trawy
kamila66 17:37, 31 sty 2016

zszywka napisał(a)
Jeśli zależy Ci na trawie to może gdybyś na zimę to miejsce jakoś zabezpieczyła płotkiem żeby psy tam nie latały? Nie chodzi mi tu o jakiś nie wiadomo jaki solidny płot, ale prowizorki są najlepsze, choć czasem materiału na prowizorkę nie mamy dużo w domu, ale zawsze coś się znajdzie

Staranują wszystko potrafią przeskoczyć płot sąsiadów, to jest dobry kierunek ale nie w tym miejscu niestety bo jest miejsce na rozbieg
zszywka 17:59, 31 sty 2016

O kurcze w takim razie pozostaje kostka

Makao_J 18:05, 31 sty 2016

Pomysł z Roztoczańskich jest całkiem fajny i pasowałby.
kamila66 18:18, 31 sty 2016

Tylko, że w takie dni jak te kiedy jest mokro to wszystko się lepi im do łap i będą to wnosić do domu. Trawa jednak jest czysta.
Wiecie przez pięć lat nic nie wymyśliłam...
Chyba, że naprawdę bardzo powiększę te prostokąty w trawie, że będą sięgać prawie do końca trawnika
Makao_J 18:27, 31 sty 2016

kamila66 napisał(a)
Tylko, że w takie dni jak te kiedy jest mokro to wszystko się lepi im do łap i będą to wnosić do domu. Trawa jednak jest czysta.
Wiecie przez pięć lat nic nie wymyśliłam...
Chyba, że naprawdę bardzo powiększę te prostokąty w trawie, że będą sięgać prawie do końca trawnika

Wtedy trawa tylko miejscami pomiędzy tymi plackami z kostki?