Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

Madzenka 22:56, 19 sie 2016

Terminatorka jestes! Podziwiam ognisko.
MirellaB 06:58, 20 sie 2016

kamila66 napisał(a)

Mirelko dziękuję Bardzo podobna chodź ta moja to samoródka więc nigdy pewności nie będę miała.

W ogrodzie miałam trawę podobną do Red Baron tylko niższą. Powyrywałam ją z myślą, że to chwasty, a wczoraj taką samą kupiłam w szkółce. Teraz żałuję tej wyrwane, bo to fajna trawa.
Sylvana 19:37, 22 sie 2016

Kamila doczytałam gdzieś, że masz proso rózgowate. Rozważam je właśnie. Mogłabyś coś o nim napisać - czy się rozłazi, pokłada, jak wygląda wiosną- czy późno startuje, jak jest z zimowaniem, jak duże rośnie.....zasypałam Cię pytaniami...ale nie wiem czy warto się pchać w zakup.....chciałam je przy jeżówkach i nie wiem czy się nie położy na nich i czy w ogóle będzie wystawać ponad nie....nie wiem czy cisy nie są lepszą opcją...tak sobie gdybam na razie w kompie

Pozdrawiam

Ps. jesteś mistrzynią w kładzeniu kostki....super Ci to wychodzi....kosteczka pasuje do Twojego ogrodu jakby zawsze tam była
Cały ogród jest spójny i taki Twój - z klimatem
tulucy 21:42, 22 sie 2016

Kamila ognisko będzie super trochę nadrobiłam, masz pięknie - ale mandżurskiej nie zazdroszczę, cieszę się, że już u siebie jej nie mam. W parę lat urosła nam na ok 8 metrów i do tego na dwa pnie - rosła na starym rowie melioracyjnym i niestety miała luksusowe warunki wodne
kamila66 08:55, 24 sie 2016

Zdjęcia z placu budowy
Powoli zaczyna coś się kroić

kamila66 08:58, 24 sie 2016

Madzenka napisał(a)
Terminatorka jestes! Podziwiam ognisko.

Dziękuję Marzenko.
Mówią na mnie Jacek
kamila66 09:02, 24 sie 2016

MirellaB napisał(a)

W ogrodzie miałam trawę podobną do Red Baron tylko niższą. Powyrywałam ją z myślą, że to chwasty, a wczoraj taką samą kupiłam w szkółce. Teraz żałuję tej wyrwane, bo to fajna trawa.

Mirolko tak już jest jak czegoś nie znamy to uznajemy to za chwast. Jak przychodzi oświecenie to jest żal
Katkak 09:05, 24 sie 2016

Kamcia, a co kombinujesz? Obwoódki, czy coś grubszego?
kamila66 09:18, 24 sie 2016

Sylvana napisał(a)
Kamila doczytałam gdzieś, że masz proso rózgowate. Rozważam je właśnie. Mogłabyś coś o nim napisać - czy się rozłazi, pokłada, jak wygląda wiosną- czy późno startuje, jak jest z zimowaniem, jak duże rośnie.....zasypałam Cię pytaniami...ale nie wiem czy warto się pchać w zakup.....chciałam je przy jeżówkach i nie wiem czy się nie położy na nich i czy w ogóle będzie wystawać ponad nie....nie wiem czy cisy nie są lepszą opcją...tak sobie gdybam na razie w kompie

Pozdrawiam

Ps. jesteś mistrzynią w kładzeniu kostki....super Ci to wychodzi....kosteczka pasuje do Twojego ogrodu jakby zawsze tam była
Cały ogród jest spójny i taki Twój - z klimatem

Sylwio moje proso zeszło z tego świata, nie odpowiem na żadne pytanie , po zimie odbiło ale zaginęło gdzieś w akcji nie wiem czy to psy, czy susza je zabiła.
Proso ma Zbyszek rozmawiał na jego temat z Kasią z Mojej Bajki https://www.ogrodowisko.pl/watek/2671-dzialka-prawie-w-borach-tucholskich?page=415
Tu na innym zdjęciu Zbyszka z innego forum wygląda tak http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=70587&start=1022 moim zdaniem dużo ładniej wygląda Red baron, nie żałuję tej straty.
Dziękuję za pochwałę kostki Masz rację kostka wygląda jakby zawsze tam była przez niedokładne jej ułożenie wygląda jakby leżała już 8 lat Wcale mi to nie przeszkadza. Najgorsze jest tylko to, że pojawił się kret, łazi w wzdłuż tui, mam nadzieję, że nie zawędruje pod kostkę...
kamila66 09:26, 24 sie 2016

Katkak napisał(a)
Kamcia, a co kombinujesz? Obwoódki, czy coś grubszego?

Kasiu na początku miało być coś takiego https://www.ogrodowisko.pl/watek/3945-czas-zmian-czas-zaczac po przesunięciu ogniska chyba już nie za bardzo mi to wyjdzie. Tą częścią rządzi eM więc nie będzie żadnych bylin tylko iglaki, może da się namówić ns wrzosy.