Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

lindsay80 22:39, 31 sty 2017

kamila66 napisał(a)

Kochana dopóki kopią w trawniku to mnie to nie rusza pogodziłam się z instynktem, pikuję trawę i tyle. Jeśli na rabatach z kamieniami to mnie to osłabia, że tak to nazwę. Przeważnie mam prezenty z wykopalisk i są to nornice.

to nieżle, jak nie studnie, to dziury z wkładką
kamila66 23:12, 31 sty 2017

lindsay80 napisał(a)

to nieżle, jak nie studnie, to dziury z wkładką

Raczej na darmo nigdy nie kopią, tam zawsze coś siedzi tylko nie zawsze upolują Tak w ogóle dwa ruchy łapą u dużego psa to jak 15 u małego. I razy dwa to juz dziura gotowa. Chyba nie ma takiego miejsca gdzie by nie kopały. Tzn. w przeszłości. Pamiętam jak przyszłam kiedys z pracy i wszystkie maliny były przemielone z ziemią. Nadal je mam ale bez podziału na gatunki. Z przodu mam w takim kole róże na pniu, cała ziemia z koła wywalona w rabatę a na rabacie szmata i kamienie. W tamtym roku duże akcje były dwie. Wiosną tyczki z pomidorami zniknęły, ale łupy były... Jesienią metrowa wyrwa w trawniku. Zakopałam tam liście z ogrodu.
Więc jeśli ktoś nie ma psa to na 100%,ma nornice tylko o tym nie wie
Madzenka 23:25, 31 sty 2017

Mój mały pies na nornice nie poluje! Len!
kamila66 07:16, 01 lut 2017

Madzenka napisał(a)
Mój mały pies na nornice nie poluje! Len!

Marzenko jak wszystko pięknie rośnie tak jak u Ciebie to może sobie na to lenistwo pozwolić . Akcje typu nornica są non stop tylko, że to są mini wykopaliska, mała dziurka obok zabita nornica. Moje psy są wyjątkowo łowne. Dwa lata temu zrobiły dziurę w ociepleniu, cały ogród w drobnym styropianie, wtedy myślałam, że mnie szlak trafi ale od tamtej pory nic tam już nie siedzi.
kamila66 11:30, 01 lut 2017

Ku pamięci http://www.test.zymon.eu/Zymon_ulotka-magnoliowa_2016.pdf
Podoba mi się Magnolia 'Old Port'
Margarete 13:32, 01 lut 2017

kamila66 napisał(a)
To ja może lepsze zdjęcie tego psa wstawię

Witaj Kamilko,
gdzies tam na ogrodowiskowych szlakach spotykałam twoja usmiechnieta buzie i twoje wpisy, ale czy zagladałam do ciebie - to nie pamietam
Ogród masz ładny i nieduzy podobnie jak mój, za to pieski cudne
Ja jestem psiara od dziecka, zawze u nas w domu był pies, mimo że wiekszą częśc zycia spedziłam w blokowym mieszkaniu. Teraz mam tez suke -"prawie dobermankę"i nawet nie psoci mi specjalnie w ogrodzie, poza nielicznymi wyjatkami i zmasakrowanym trawnikiem na trasie miedzy brama a płotem po drugiej stronie ogrodu, ale cóz cos za cos, mam za to w zamian przyjaciela na dobre i na złe, obrońce i psią miłość
Wendy79 19:02, 01 lut 2017

Kamila, a byłaś tam? Na tej stronie m.in. jedna z róż z Twojej listy
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67742
kasja83 08:21, 02 lut 2017

kamila66 napisał(a)

Raczej na darmo nigdy nie kopią, tam zawsze coś siedzi tylko nie zawsze upolują Tak w ogóle dwa ruchy łapą u dużego psa to jak 15 u małego. I razy dwa to juz dziura gotowa. Chyba nie ma takiego miejsca gdzie by nie kopały. Tzn. w przeszłości. Pamiętam jak przyszłam kiedys z pracy i wszystkie maliny były przemielone z ziemią. Nadal je mam ale bez podziału na gatunki. Z przodu mam w takim kole róże na pniu, cała ziemia z koła wywalona w rabatę a na rabacie szmata i kamienie. W tamtym roku duże akcje były dwie. Wiosną tyczki z pomidorami zniknęły, ale łupy były... Jesienią metrowa wyrwa w trawniku. Zakopałam tam liście z ogrodu.
Więc jeśli ktoś nie ma psa to na 100%,ma nornice tylko o tym nie wie

Buhahaha.To żyję w słodkiej niewiedzy
Kasya 08:54, 02 lut 2017

Przyszlam ci o choinkach powiedzieć
Moich 5 juz siedzi w ogrodzie 2 koreanki, jodła kalifornijska, cyprysik i serb
Zawsze kupowane w szkolkach, do domu dopiero w wigilię i 1-2 styczeń dolowane w ogrodzie.
myśle ze w marcu możesz ją zacząć hartowac jak będzie ciepło, jeśli przymrozki tylko w nocy to można ja wciagac na noc do garażu np
Za długo w domu tez jej dobrze nie zrobi, napewno to trochę przechoruje
No ale wszystko zależy od pogody ja liczę na wiosnę Juz w lutym
Wendy79 16:58, 02 lut 2017

A tu świstak w Ameryce swój cień zobaczył i ponoć jeszcze 6 tygodni zimy