Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

kamila66 20:10, 29 sty 2017

frezja napisał(a)

teraz dokładnie widać.On potrzebuje miejsca...dusi się tutaj.Rabata i dom zyskają na zabiegu wykopania go i wtedy zyska na urodzie w jakimś eksponowanym miejscu.

Ewuniu on nie rośnie jak mówił sprzedawca...
Ten okaz, który czeka w domu to dokładnie jodła kalifornijska compacta
http://www.e-katalogroslin.pl/plants/28,jodla-jednobarwna-compacta_abies-concolor-compacta po 30 latach ma osiągnąć max 3 metry mogłaby zastąpić ten świerk ale jest obawa że ona też dostanie jakieś turbodoładowanie. Mam nad czym główkować.
kamila66 20:15, 29 sty 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Widzę nie lada wyzwanie z tym przesadzaniem Dasz radę U Mai w programie Mała Mi pokazała jak swoje drzewa przesadzała, to chyba dobra metoda bo bryła korzeni i ziemi będzie ciężka

Dziękuję Sylwiuś odszukam chyba, że masz link.
Zawsze przed przesadzeniem dużych okazów dobrze jest je obkopać ja tego już nie zdążę zrobić. Mamy wózek transportowy taki jak na skrzynki w sklepie więc może na nim nam się uda przewieść lub będziemy ciągnąć na jakimś "materiale"
W taki sposób przestawiamy meble w domu
frezja 20:26, 29 sty 2017

kamila66 napisał(a)

Ewuniu on nie rośnie jak mówił sprzedawca...
Ten okaz, który czeka w domu to dokładnie jodła kalifornijska compacta
http://www.e-katalogroslin.pl/plants/28,jodla-jednobarwna-compacta_abies-concolor-compacta po 30 latach ma osiągnąć max 3 metry mogłaby zastąpić ten świerk ale jest obawa że ona też dostanie jakieś turbodoładowanie. Mam nad czym główkować.

Czyli planujesz zamianę...aha. Może lepiej i temu znajdźcie miejsce już docelowe, aby niespodzianek nie było.Dobrze rozumiem, że zależy Ci, aby tam koniecznie był iglak?
kamila66 20:33, 29 sty 2017

frezja napisał(a)

Czyli planujesz zamianę...aha. Może lepiej i temu znajdźcie miejsce już docelowe, aby niespodzianek nie było.Dobrze rozumiem, że zależy Ci, aby tam koniecznie był iglak?

Tak coś zimozielonego, najbardziej skłaniam się ku zamianie z cisem ze zdjęć na poprzedniej stronie.
patrycja 20:50, 29 sty 2017

Dzięki za odwiedziny jeśli pozwolisz chętnie do ciebie będę zaglądać
kamila66 21:01, 29 sty 2017

patrycja napisał(a)
Dzięki za odwiedziny jeśli pozwolisz chętnie do ciebie będę zaglądać

Zapraszam
AnnaCh 22:35, 29 sty 2017

Dynia w kompostowniku Super pomysł, dzięki Kamilka, zaoszczędzę miejsce w skrzyniach, bo w zeszłym roku dynia zeżarła mi jedną skrzynię. A w tym roku muszę oszczędnie, bo w dwóch mam cisy kupione na zapas
Kamila ja bym zaryzykowała i przesadziła świerka, tylko nie sadziłabym go między dwoma zwykłymi, tylko po boku, wydaje mi się, że w środku będzie zbyt symetrycznie.
kamila66 07:58, 30 sty 2017

AnnaCh napisał(a)
Dynia w kompostowniku Super pomysł, dzięki Kamilka, zaoszczędzę miejsce w skrzyniach, bo w zeszłym roku dynia zeżarła mi jedną skrzynię. A w tym roku muszę oszczędnie, bo w dwóch mam cisy kupione na zapas
Kamila ja bym zaryzykowała i przesadziła świerka, tylko nie sadziłabym go między dwoma zwykłymi, tylko po boku, wydaje mi się, że w środku będzie zbyt symetrycznie.

Aniu tu jest dynia, dalej rosła na płocie i za płotem
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6285-w-oflisowym-ogrodzie?page=2
Też się obawiam o tego świerka jeśli on się zatrzyma a tamte nie to go zdominują.
Wendy79 16:14, 30 sty 2017

Kamila, a na tej stronie, co podałaś Ani w linku, jest zdjęcie buka o bordowych liściach. Co to za odmiana? Może Purple Fountain?
Krzysiek_97 16:20, 30 sty 2017

To jest buk pospolity w odm."Purpurea Fountain"- na 100%-
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies