Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

Dominika11 10:49, 13 sty 2016

ja takie jak Twoje dostałam od kolezanki z pracy i są super

dokupiłam też takie pojedynczo rosnace jedną cebulę, ale odmiany nie pamiętam i kwiaty są jak dla mnie wielkie

a w zeszłym roku dokupiłam żółte James Marsh, a miały być czerowone, no ale cóż - sa i są śliczne

nie będę ci w twoim watku wrzucać fotek coby nie zasmiecach - chyba, że się zgodzisz to pokaże
Sylvana 11:07, 13 sty 2016

gobasia napisał(a)

Kupiłam na targu w Plońsku[a Ty z której części mazowsza]

Szybko Ci urosły... takie piękne okazy...i jak dużo kwiatów...

Jestem po stronie zachodniej....kierunek na Sochaczew...obok Puszczy Kampinoskiej. W zeszłym roku były u mnie na targu w Lesznie tylko begonie po złotówce.
gobasia 11:14, 13 sty 2016

Dominika11 napisał(a)
ja takie jak Twoje dostałam od kolezanki z pracy i są super

dokupiłam też takie pojedynczo rosnace jedną cebulę, ale odmiany nie pamiętam i kwiaty są jak dla mnie wielkie

a w zeszłym roku dokupiłam żółte James Marsh, a miały być czerowone, no ale cóż - sa i są śliczne

nie będę ci w twoim watku wrzucać fotek coby nie zasmiecach - chyba, że się zgodzisz to pokaże

pewnie że pokazuj czekam
Dominika11 11:27, 13 sty 2016

okey to wrzucam

na dwóch ostatnich zdjęciach to te co kwitna z pojedynczej łodygi - a pachną niesamowicie mocno, w domu w pokoju , w którym stały nie szło wysiedzieć tak mocno
Dominika11 11:30, 13 sty 2016

a i James Marsh mysle, że na wiosne zaczną sie fajnie rozrastać

MUZA 12:06, 13 sty 2016

Piękne liliowce bardzo je lubię to moje wspomnienie dziecinstwa tylko wtedy były przewaznie żółte i pomarańczowe
Dominiko piękne te Twoje liliowce ale chyba na dwóch ostatnich fotkach to lilie (a może się myle)
gobasia 12:15, 13 sty 2016

Dominiko,te dwa ostatnie to chyba lilie ,jeśli sadziłaś cebule to na pewno lilie
Zobacz moje lilie
Dominika11 12:18, 13 sty 2016

MUZA napisał(a)
Dominiko piękne te Twoje liliowce ale chyba na dwóch ostatnich fotkach to lilie (a może się myle)
dzieki Aguś
chyba to lilie - ale są boskie - jak dla mnie
Dominika11 12:19, 13 sty 2016

gobasia napisał(a)
Dominiko,te dwa ostatnie to chyba lilie ,jeśli sadziłaś cebule to na pewno lilie
Zobacz moje lilie
tak już Aga mnie naprostowała

ależ sliczne - chyba się zaopatrze w lilie coby było równo, w zeszłym roku liliowce to teraz lilie tylko mam odwieczny problem gdzie je wsadzić
Basilikum 14:01, 13 sty 2016

Moj Burak lisciowy rosnie na zewnatrz, mam niestety taka zwykla zielona odmiane i nie za duze mi te listki urosly. Te z wystawy pozniej wrzuce, teraz zmkam odespac co w nocy zarwalam