Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

pestka56 11:19, 13 lip 2017

Liliowce i moje się rozpędzają, ale ztrasznie im i różom deszcze szkodzą. Teraz cały czas raz leje, rz pada od 22 w nocy. Tylko ziemia jest szczęśliwa i całą tę mokrość wsysa.
BasiaLT 08:02, 14 lip 2017

W przyszłym tygodniu maja być upały to może i lepiej ze pada to ziemia się dobrze nawodni. Piękne masz odmiany liliowców,
hanka_andrus 08:09, 14 lip 2017

Basia do Basi o upałach, a mnie kto pocieszy słoneczkiem?
Miłego dnia!
Basilikum 10:43, 14 lip 2017

Haniu u mnie jeszcze deszczowo ale Weekend ma byc lepszy a wponiedzialek upaly znow
BasiaLT 11:20, 14 lip 2017

Haniu jeszcze będziesz przed tym słoneczkiem zwiewać bo podobno szykują się upały w całej Polsce.
hanka_andrus 11:27, 14 lip 2017

Basiu, może i tak być, ale w tej chwili mam niedosyt!
gobasia 11:41, 14 lip 2017

Rytla napisał(a)

3xM, mało gron, owoców, masy!
Koktajlowe mam w skrzynkach zewnętrznych, ledwie z 10 dojrzało do tej pory, gorzej niż rok, czy dwa lata temu.

u mnie tez nie inaczej...pogoda nie sprzyja pomidorom mało słońca ,zimne noce

najważniejsze ,żeby zarazy ich nie dopadły..

Bez zobaczenia trudno coś podpowiedzieć
gobasia 11:55, 14 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Dech mi wstrzymuje bo masz wszystko to co mi sie podoba. Od pomidorow, kwiatow i na koniec zrebaczek i to wszystko takie dorodne zadbane.
To jest tyle pracy jak to wszystko dajesz rade obrobic. Mnie sie juz nic nie chce najlepiej bym w tych krzakach posiedziala. I o niczym nie myslala.

Basiu wszystkie liscie ponizej grona pomidorow oglawiasz tak? Bo ja pierwszy raz mam pomidory odstukac sa zdrowe. Kiedys dawno temu posadzilam i zaraza ziemniaczana mi krzaki porazila i przestalam sadzic.
Teraz na balkonie syn nasadzil ale ja chodze kolo tego i dlatego sie pytam bo jestem laikiem w uprawach pomidora.

A dlaczego w gruncie te ppmidory sa posadzone w rurach? CZy doniczkach.

Ide spac.

oj tam, oj tam...a mnie sie podoba u Ciebie i wiem ,że nigdy nie osiągnę takiego rezultatu
a myślisz ,że mnie to sie chce...mnie to sie nawet i w krzakach posiedzieć nie chce...zamknęła bym się w sypialni i spała
Tak obrywam wszystkie liscie,i to co wyrasta z kaciow lisci

W gruncie mam pierwszy raz od wielu wielu lat..posadzone w pierscienie z rury dla lepszego podlewania
gobasia 11:57, 14 lip 2017

Basilikum napisał(a)
Elu a z tych oberwanych lisci gnojoweczke nastaw do podlewania, zalej je woda i po 2-3 dniach gotowe.

tez wrzucilam liscie do wody w beczce...
gobasia 12:37, 14 lip 2017

pestka56 napisał(a)
Liliowce i moje się rozpędzają, ale ztrasznie im i różom deszcze szkodzą. Teraz cały czas raz leje, rz pada od 22 w nocy. Tylko ziemia jest szczęśliwa i całą tę mokrość wsysa.

rosnąć to one rosną jak szalone ale z kwitnieniem już gorzej ...bo deszcz otrzepuje kwiaty

wczoraj do 20 l wiadra napadało 12 l wody od 7 do 11 godziny

jakieś ziółko zakwitło ,,zapomniałam co to