Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

Basilikum 15:13, 10 lis 2017

Basiu aez w tym roku mieliscie duzo deszczu, zeby jeszcze kukurydzy nie zebrac, makabra. Na przyszly rok zycze za to dobrych plonw i odpowiedniej pogody.

Mam taka jedna ogrodowke, ktora juz kilka lat nie kwitla trzyam da lisci (bo ladna kulka jest i teraz ma ladne kolorki) ale na wiosne chyba ja przesadze, duza sie zrobila juz. Moze jak miejsce zmieni to zachce kwitnac
gobasia 09:28, 11 lis 2017

hanka_andrus napisał(a)
No to już masz na dziś ogrodowo koniec, Basiu. Wiązanie traw, to dla jednej osoby wyzwanie, bo rąk w poziomie nie wystarcza! Dlatego swoją rozplenice zaplotłam, a drugą chyba metodą Radka w palemkę skręcę. Ale to już zrobię razem z miskantami, jak znajdę jakiś dzień bez pokropku.

Miłego dnia

rąk mało Haniu ...ale ja sposobem ją wzięłam
na jednym końcu sznurka zrobiłam pętelkę ,rozłożylam sznurek wkoło krzaczka i drugi brzeg przez pętelkę i lekko zacisnęlam,poprawilam wysokość..i ciach mocno zaciągnęłam ,przełożylam sznurek.... minuta osiem i panienka ma talię jak osa na razie przewiązane raz jak snopki... fotki nie dam bo pada

miskanty mam jeszcze chude to nie ma problemu...

hanka_andrus 09:37, 11 lis 2017

Tak miałam związaną w ub. roku ale i tak fruwała po ogrodzie. Zobacz w jak sprawdzi się koczek.
Miłego dnia, Basiu!
Basilikum 12:11, 11 lis 2017

A ja jeszcze traw nie powiazalamdzis pogoda OK a ja siedze na zebraniu hodowcow owiec
gobasia 12:49, 11 lis 2017

Izo a ja siedzę w domu bo pogoda do niczego wiatr, deszcz i kaszka tak na przemiennie a...i od czasu do czasu słońce błyśnie....
Byłam na cmentarzu,nie ma mrozu to chryzantemy przetrwały .Cmentarz kolorowy jak ogród
Radziu2013 12:58, 11 lis 2017

U mnie Basiu zachmurzone, wieje i momentami kropi...też siedzę w domu
My pozabieraliśmy z cmentarza już część zniczy ( w zeszłym roku były kradzione z resztą tak samo jak latem sadzone na cmentarzu jednoroczne kwiaty- po prostu ktoś przyjeżdżał wykopywał i zabierał). Chryzantemy także ładnie się trzymają

Pozdrawiam
Kokesz 19:17, 11 lis 2017

A ja dziś sadziłam tulipany
W czwartek była pierwsza tura ok 300 szt, dzisiaj druga też podobna ilość, jeszcze jedno wyjście do ogródka na pół dnia i będzie finisz
Pleców i kolan dziś nie czuję
gobasia 12:06, 15 lis 2017

Radziu2013 napisał(a)
U mnie Basiu zachmurzone, wieje i momentami kropi...też siedzę w domu
My pozabieraliśmy z cmentarza już część zniczy ( w zeszłym roku były kradzione z resztą tak samo jak latem sadzone na cmentarzu jednoroczne kwiaty- po prostu ktoś przyjeżdżał wykopywał i zabierał). Chryzantemy także ładnie się trzymają

Pozdrawiam

Aj z tym niebem....ono ciągle zachmurzone .Zapomniałam jak wygladają dni ze slońcem.
Cmentarz zostawiłam na razie w spokoju ..nic nie sprzątałam ,wyrzucałam czy zabieralam...Porzadki będą po pierwszym mrozie

ogróg już ułozony do snu zimowego...Czekam nowego sezonu
gobasia 12:12, 15 lis 2017

Kokesz napisał(a)
A ja dziś sadziłam tulipany
W czwartek była pierwsza tura ok 300 szt, dzisiaj druga też podobna ilość, jeszcze jedno wyjście do ogródka na pół dnia i będzie finisz
Pleców i kolan dziś nie czuję

No to zaszalałaś z tulipkami...będzie co podziwiać na wiosnę ...

co mialam posadzić już posadziłam...wczoraj wygrabiłam resztę liści
hanka_andrus 12:13, 15 lis 2017

Ja już tez ogród do snu ułożyłam, tylko kołderka za krótka, i różom wyszła za krótka kołderka. Muszę na dniach dosztukować!
Też na cmentarz pójdę ale na dniach. Może nawet jutro, jak nie będzie mokro.