Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

Monia81 09:36, 21 lis 2017

gobasia napisał(a)

Haniu za nasionami to bedę sie dopiero rozgladać w styczniu\lutym...zostawiam to sobie na mrożne dni
teraz finalizuję sprawy emerytalne

Basiu to niech gładko wszystko pójdzie, tego ci życzę
gobasia 09:45, 21 lis 2017

Wendy79 napisał(a)

Podglądam, podglądam i w końcu napisać muszę, bo zachwycona jestem Twoimi warzywami. Dla mnie ten rok był ciężki i moich warzyw też: moje kapustne niemal całe zostały zjedzone przez gąsienice bielinka. Jeszcze tydzień temu zbierałam je z resztek brukselki, tym bardziej podziwiam Twój jarmuż. Czy jakoś chronisz go przed tymi motylami? Koper też piękny, u mnie dopiero ten siany późno daje radę, bo wcześniej zżera go mszyca. Widziałam też, że część pomidorów masz w gruncie w takich ogranicznikach. Czy one pomagają Ci się dochować takich pięknych owoców?
Cynię skabiozową też zamówiłam na przyszły rok, zanim zobaczyłam ją u Ciebie na zdjęciach Już widzę, że to był dobry wybór.

U mnie rok warzywny był bardzo dobry...dużo opadow ,więc mało roboty
Kapustnych mam mało... bielinka nie miałam,ale jakieś inne paskudztwo.Pod spodnimi liśćmi jarmużu i brukselki była moc malutkich białych muszek.wyrzuciłam brukselkę ,i zostawiłam tylko kilka jarmużów do ozdoby

koper to były samosiewy,mszycy o dziwo nie było

pomidory posadziłm w cylindrach,dla łatwiejszego podlewania...ten rok dla pomidorów w gruncie był kiepski...za dużo tych zbiorów nie było słabo dojrzewały
gobasia 09:48, 21 lis 2017

violka171 napisał(a)

miłe wspominki
pomidory apetycznie wyglądają mmmmm,a jaj robię się głodna
Uszateczka pośród kopru super

witaj Violu...pozdrawiam
Mirka 10:18, 21 lis 2017

O Basiu jak ci zazdroszczę emeryturki. Ja jeszcze 5 lat, no chyba że znów coś zmienią ech.
hanka_andrus 10:43, 21 lis 2017

Basiu, trzymam kciukasy, żebyś się dorwała do "Emeryckiej kasy". Skromna ona jest, ale na kawałek chleba wystarczy, a do chlebka, to przy domu jeszcze jakie jajko wyhodujesz. Powodzenia.
anabuko1 10:48, 21 lis 2017

To już masz fajnie.
Nic nie musisz. A ja jeszcze kilkanaście lat muszę. .
Basilikum 15:02, 21 lis 2017

ja mam dwadziescia do emerytury ale postaram sie juz wczesniej zminic miejsce pracy na dom
gobasia 15:48, 21 lis 2017

Mirka napisał(a)
O Basiu jak ci zazdroszczę emeryturki. Ja jeszcze 5 lat, no chyba że znów coś zmienią ech.

No to 2 lata jesteś mlodsza ....Tak naprawde to za rok będę emerytką ,teraz to tylko tak formalnie...mam jeszcze córke na studiach,tej rolniczej emerytury to nawet dla córki byłoby mało,
gobasia 15:51, 21 lis 2017

hanka_andrus napisał(a)
Basiu, trzymam kciukasy, żebyś się dorwała do "Emeryckiej kasy". Skromna ona jest, ale na kawałek chleba wystarczy, a do chlebka, to przy domu jeszcze jakie jajko wyhodujesz. Powodzenia.

oj skromna i to bardzo...ale na gospodarstwie przy dzieciach to wystarczy...masz racje mleko ,jajko, opał i tp mam w gratisie..muszę sobie trochę zaskórniakow zostawić na czarna godzinę
gobasia 15:55, 21 lis 2017

anabuko1 napisał(a)
To już masz fajnie.
Nic nie musisz. A ja jeszcze kilkanaście lat muszę. .

nooo...też tak powiedzialam ,jeszcze rok i nic nie muszę ..niech każdy radzi sobie sam ,czas odciąć pępowinę a nie tylko mama to mama tamto...ile można?
ponad 30 lat nie miałam jednego dnia urlopu,zawsze w biegu