Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Kasya 07:57, 07 cze 2018

kasja83 napisał(a)

Jedynie...brzydzę się robactwa...Nie wiem czy zajrzeć tym hortkom w korzenie-czy wyłapywać dorosłe egzemplarze żerujące na lisciach??Czytałam o nicieniach-ale teraz to chyba nie pora na aplikację.

Jak nie będzie dorosłych to i larw nie będzie
Nicienie działają na larwy, jest sens jak jest plaga
A jak jest pare robaczków to wcale nie znaczy ze są larwy
paulina_ns 08:30, 07 cze 2018

Zakupy śliczne zapytam czemu zdecydowałaś się akurat na tą odmianę hortensji? Śliczne są chociaż jak na hortensje dosyć malutkie. Pięknie będzie wyglądała ta rabata
iwka 09:01, 07 cze 2018

jeżówki niech Ci pięknie rosną moje w tym roku oszalały, tylko wody muszę dawać bo padają ze zmęczenia

nie wiem czy coś nie pokręciłam ale wydaje mi się że Polinka i Toszka pisały że DECIS działa na opuchlaki, glebę trzeba podlać, sama chyba nawet lałam w ubiegłym roku przy RH. Tylko trzeba to sprawdzić, bo mogłam coś pokręcić
kerii 09:08, 07 cze 2018

Hortki fajne ładnie będzie opuchlaki paskudy w tamtym roku zbierałem, w tym co prawda jeszcze osobników nie widziałam ale wżery są. Spryskalam deciosem i podałam tamtego rocznym wrotyczem, nowy się robi
lindsay80 09:30, 07 cze 2018

Piękne hortki Kasiu, ile zostawiłaś sobie miejsca od tuji?
polecam posadzić trochę dalej.
U mnie też opuchlaki działają, mam wżery na liściach róż i rododendronów.
kasja83 07:16, 08 cze 2018

Kasya napisał(a)

Jak nie będzie dorosłych to i larw nie będzie
Nicienie działają na larwy, jest sens jak jest plaga
A jak jest pare robaczków to wcale nie znaczy ze są larwy

Byłam wczoraj na nocnym polowaniu...ubiłam 6 sztuk.
kasja83 07:17, 08 cze 2018

paulina_ns napisał(a)
Zakupy śliczne zapytam czemu zdecydowałaś się akurat na tą odmianę hortensji? Śliczne są chociaż jak na hortensje dosyć malutkie. Pięknie będzie wyglądała ta rabata

Szczerze to taką mam projekcie-rabata w tym miejscu jest wąska-większa odmiana pewnie by się nie zmieściła-poza tym-dosyć taka uniwersalna jest-słońce jej nie przeszkadza.
kasja83 07:18, 08 cze 2018

iwka napisał(a)
jeżówki niech Ci pięknie rosną moje w tym roku oszalały, tylko wody muszę dawać bo padają ze zmęczenia

nie wiem czy coś nie pokręciłam ale wydaje mi się że Polinka i Toszka pisały że DECIS działa na opuchlaki, glebę trzeba podlać, sama chyba nawet lałam w ubiegłym roku przy RH. Tylko trzeba to sprawdzić, bo mogłam coś pokręcić

Narazie zbieram mechanicznie-spróbuję parę wieczorów-czy będą się pojawiać te same ilości itd. Ta rabata z hortkami jest baardzo wyizolowana-wokół sam bruk-naprawdę nie wiem skąd się tam wzięły.
kasja83 07:19, 08 cze 2018

kerii napisał(a)
Hortki fajne ładnie będzie opuchlaki paskudy w tamtym roku zbierałem, w tym co prawda jeszcze osobników nie widziałam ale wżery są. Spryskalam deciosem i podałam tamtego rocznym wrotyczem, nowy się robi

Wrotyczu używałaś w jakiej formie?Naparu?Gnojówki??Dużo masz wżerów?
kasja83 07:19, 08 cze 2018

lindsay80 napisał(a)
Piękne hortki Kasiu, ile zostawiłaś sobie miejsca od tuji?
polecam posadzić trochę dalej.
U mnie też opuchlaki działają, mam wżery na liściach róż i rododendronów.
Zostawiłam...przy sadzeniu donice były na środku paska-nie przy tujach-przestawiałam je potem.