Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam ! » Edycja postu

To tu- to tam- łopatkę mam !

Pszczelarnia 15:12, 30 sty 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Jakieś pamiątki z podróży przywozisz?
inka74 15:43, 30 sty 2019

Zacny Mikołaj, piękne klimaty. Aż tęskno do wiosny patrząc na tą pluchę i szarzyznę za oknem...
mrokasia 16:21, 30 sty 2019

Mmmmm, ależ Ci się Haniu wspaniała podróż trafiła, lubię takie klimaty .
Pozdrowienia!
Gruszka_na_w... 18:02, 30 sty 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Gdyby ten Chrobry miał przyłbicę opuszczoną a pośladki ściągnięte w nagości - to może nie?

Jeśli Chrobry wzbudzałby kontrowersje, zawsze można Wilhelma z powrotem na koniu osadzić.

No fakt, słowiańskie pośladki raczej takie rozlazłe w porównaniu z tutejszymi.
Konszachty z Wilhelmem mogłyby skazać na wykluczenie ze wspólnoty.

Pszczelarnia napisał(a)

Jakieś pamiątki z podróży przywozisz?

Przygarnęłabym tę powszednią, lokalną estetykę. Miła jest memu oku. Taka na ludzką miarę. A na szczepki się nie zasadzam, chociaż przyznam, że nie spotkałam u siebie takiej ciemnej pelargonii.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 18:07, 30 sty 2019

inka74 napisał(a)
Aż tęskno do wiosny patrząc na tą pluchę i szarzyznę za oknem...

Początkowo pora wydawała mi się dziwna, ale termin okazał się być idealny. Jesienno-zimowe szarugi dały mi się we znaki.

mrokasia napisał(a)
lubię takie klimaty .
Pozdrowienia!

O, Kasia się obudziła z zimowego snu. Buziaki ślę!

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
paniprzyroda 19:37, 30 sty 2019

Ooo, super klimaty Odpoczywaj
Margerytka40 20:41, 30 sty 2019

Haniu, tylko wróć z tych wojaży jak już naładujesz baterie
Gabriela 21:01, 30 sty 2019

Stamtąd nie chce się wracać, zwłaszcza o tej porze roku
Piękne azulejos, zawsze się zachwycam i fotografuję. Takie ceramiczne "sofy" częste w Hiszpanii, na Twoim zdjęciu wyjątkowo piękny wzór.
Cyklameny o tej porze roku na miejskich kwietnikach też zwyczajne, wiosną wymienią je na inne kwiaty. Te ich cyklameny to takie nasze bratki.
Fajnie, że jesteś tam dłużej i że pokazujesz tyle zdjęć, korzystaj z pysznego wina i jedzenia (miałam w niedzielę namiastkę na lotniku w Barcelonie).W Portugalii tylko wino jest pyszne, jedzenie fatalne (kartofle z dorszem).
mikina34 11:59, 31 sty 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Chyba tak. "Zjadam wszystko z talerzyka", nie pyszczę i w miarę wcześnie chodzę spać.
Normalnie anioł!

To już wiem dlaczego u mnie takiego Mikołaja nie było, ja pyszczę
Ta ciemna pelargonia ładnie kontrastuje z zielenią, przystojnie by wyglądała w mojej balkonowej skrzynce
Gruszka_na_w... 19:50, 31 sty 2019

Pani przyrodo, Asiu- Margerytko, odpoczywam każdą cząstką ciała.

Bałtyk mi się przypomniał. Oswojony widok.

Możni tego świata muszą udostępnić maluczkim dostęp do plaży.

Rozcieram w dłoniach rozmaryn. Sporo tu go w nasadzeniach publicznych. Sprawdza się jako zadarniacz w trudnych, suchych miejscach. Pięknie kwitnie.

Oglądam grillowane owoce morza, które opieka się na plaży w wannach wypełnionych piaskiem.

A te, podobnie jak ja, wykręcały buzie do słonka.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies