Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To będzie zaczarowany ogród

To będzie zaczarowany ogród

greglis 21:53, 16 cze 2013

Ja część sadzilam ubiegłej jesieni i pięknie mi też przezimowały. A z nasadzeń tegorocznych tylko mi się jedna nie przyjęła , siedzi taka i ani jednego pączki nie ma, chyba ją na jesieni wymienię
Ola54 22:09, 16 cze 2013

Spróbuj ja wykopać i zobacz co ma na dole .Kiedyś miałam podobnie i okazało się ,że miała raka.Jeżeli jest ok.wsadż do donicy i obserwuj.Uratowałam tak kilka róż.U siebie wkleiłam zdjęcie Mrs.John Lang który był "na wymarciu" a już kwitnie.
Warto te popryskać środkiem Asahi to taki antybiotyk dla roślin.
Szkoda, bo róże Delbarda są drogie
greglis 22:17, 16 cze 2013

Michalina napisał(a)
Spróbuj ja wykopać i zobacz co ma na dole .Kiedyś miałam podobnie i okazało się ,że miała raka.Jeżeli jest ok.wsadż do donicy i obserwuj.Uratowałam tak kilka róż.U siebie wkleiłam zdjęcie Mrs.John Lang który był "na wymarciu" a już kwitnie.
Warto te popryskać środkiem Asahi to taki antybiotyk dla roślin.
Szkoda, bo róże Delbarda są drogie

Dziękuję za radę, tak zrobię też mi jej szkoda bo każda róża była kupowana kosztem innej . Tzn najpierw zrobiłam listę chciejstw a potem musiałam wykreślić z listy część bo bym zbankrutowała
Ola54 22:20, 16 cze 2013

Znam to uczucie. Lista chciejstw była długa, potem się wykreślało. Najgorszy był moment jak przychodziły i trzeba było sadzić.
Nigdy nie sprawdzałam ile wydałam bo bałam się sama siebie ale po jakimś czasie jak przekroczyłam 200 nauczyłam się asertywności
Bea 22:21, 16 cze 2013

greglis napisał(a)
Ma , małe co prawda ale dużo ich będzie, mimo że sądzona tej wiosny

U mnie też są małe, tylko jedna rzecz mnie zastanawia; pierwsze widoczne płatki są czerwone i tak się zastanawiam jaki będzie finał.
greglis 22:24, 16 cze 2013

Na 200 nie mam miejsca ale pewnie gdybym miała też by ich tyle było. Na ciuchy mi kasy szkoda ale na rośliny limitu nie mam
greglis 22:26, 16 cze 2013

Bea napisał(a)

U mnie też są małe, tylko jedna rzecz mnie zastanawia; pierwsze widoczne płatki są czerwone i tak się zastanawiam jaki będzie finał.

Moje są jeszcze zielone nie pokazują koloru.Ale już się nauczyłam że pierwsze płatki pąka są złudne
Ola54 22:28, 16 cze 2013

Bo my tak mamy. Wolimy chodzić do sklepów ogrodniczych niż odzieżowych. Ja teraz żeby unikać pokus staram się nie chodzić.W sklepach mają to co ja mam w ogrodzie więc tu mi nic nie grozi ale iglaki,bukszpany i ta cała reszta kusi
Bea 22:31, 16 cze 2013

greglis napisał(a)

Moje są jeszcze zielone nie pokazują koloru.Ale już się nauczyłam że pierwsze płatki pąka są złudne

Zobaczymy, ale wolałabym kremowo żółte niż czerwone.
greglis 22:33, 16 cze 2013

Ja też liczę na kremowe