Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To będzie zaczarowany ogród

To będzie zaczarowany ogród

greglis 18:07, 21 cze 2013

Niestety nie wiem jak się owa ostróżka zwie kupuję je w różnych miejscach i po prostu mają zaznaczone kolor na doniczce a i to nie zawsze. Poniweaż ostróżk i ja kocham nie ma to dla mnie znaczenia. A wogóle to mam wrażenie że co rok inaczej jakoś kwitną
kaisog1 18:24, 21 cze 2013

Kasia powiem Ci, że chyba tą samą różę właśnie kupiłam. Czy Twoja ma mocny, słodki zapach?

Kocham ostróżki! A Ty pokazujesz moje marzenie Nie dziwi mnie fakt przybycia "brygady" z Mają, dziwi mnie fakt, że dopiero teraz
greglis 18:44, 21 cze 2013

kaisog1 napisał(a)
Kasia powiem Ci, że chyba tą samą różę właśnie kupiłam. Czy Twoja ma mocny, słodki zapach?

Kocham ostróżki! A Ty pokazujesz moje marzenie Nie dziwi mnie fakt przybycia "brygady" z Mają, dziwi mnie fakt, że dopiero teraz

Pachnie też ładnie, tylko nazwy mi się pozajączkowały i dopiero dziś zauważyłam że ona nie Big Purple tylko Parole
Gabriela 20:54, 21 cze 2013

Pięknie i kwiatowo, wspaniałe róże, Eden Rose zachwycająca, u mnie też bujnęła na ponad dwa metry i na całej wysokości ma te swoje eleganckie kwiaty.
Zazdroszczę wysokich kocimiętek, albo mi się wydaje że są wysokie, nie mogę nigdzie dostać takiej odmiany, wszystko niskie i średnie.
kaprys 21:52, 22 cze 2013

Kasiu. bardzo dziękuję raz jeszcze za zaproszenie do Waszego cudownego ogrodu. Byłyśmy z siostrą zauroczone czego chyba nie dało się ukryć. Fajnie by było gdyby przyśnił mi się w nocy. Pozdrawiam
Joaska 23:53, 22 cze 2013

Kasiu dziękujemy ogromnie za to że zostalismy zaproszeni do Ciebie i poczuć Twój ogród, bo jego nie tylko się ogląda ale w szczególności się napawa jego cudnym zapachem .... czułam się tak jak w innym świecie...zaczarowanym
Ogromnie dziękuję że mogłam tam być.
Konstancja30 03:24, 23 cze 2013

za każdym razem gdy pojawia się jakikolwiek obraz z ogrodu zachwycam się i wołam pazernie o więcej ... bo zawsze za mało się wydaje ...

a teraz byłam ... widziałam i wiem ... wiem, że żadne zdjęcie nie odda tego się dzieje na ulicy Pąsowej Róży ... ... Kasiu stworzyłaś ogród, w którym faktycznie ... tak jak sugeruje adres przekracza się granicę czasoprzestrzeni na wydawałoby się nierzeczywistą ...

różnorodność kwiatów z maestrią skomponowana w odurzającą całość ...
tak w rodzaju ... jak w kolorze ... kolorze, który raz subtelnie się łączy i przenika wręcz a raz wybucha kontrastem by oszołomić ... a gdy do tego dołączy się unoszący wokół zapach lawendy, heliotropu i róż (a i wiele innych których nie pomnę ) to można się zatracić ...

gdy rok temu zainspirowana angielskimi rabatami powiedziałaś trawnikowi "nie" i stworzyłaś graficzny zamysł nie wiedziałam, że w rzeczywistości może być piękniej a może ...

Konstancja30 03:24, 23 cze 2013

detale zatopione w kwiatach podkreślają nastrój zaczarowanego ogrodu ... i ten kadr, który kiedyś kazał mi za paprociami latać ... była tu jeszcze biała naparstnica ...

aniołek i kulka to szczegół na skrzyni z warzywami ...

i na koniec zapach niesamowitej róży, który gdzieś już był ale gdzie ???

Kasiu dziękuję to był spacer, który zostanie na długo w pamięci ...

i muszę dodać dodatkowe dziękuję bo za Tobą przyszłam na ogrodowisko ...
Lena 06:44, 23 cze 2013

Konstancjo tak pięknie przedstawiłaś i opisałaś wrażenia z ogrodu Greglis

Kasia witam Cię serdecznie

Zaglądam często i wciąż mam niedosyt zdjęciowy - dlatego cieszę się ,że tyle ostatnio się dzieje "ogrodowiskowo"

Ogród zachwyca,miejsca które w nim stworzyłaś zachęcają i wręcz nakazują w nim pozostać - jest idealnie
Pozdrawiam Lena
kwiatholandii 08:07, 23 cze 2013

Kasiu żałuję, że nie mogłam wpaść do Ciebie. Piękne połączenie bukszpanu z różami zwieńczone rzeźbą. Chapeau bas!!!