Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

UlaB 12:06, 28 sie 2017

anulajda napisał(a)

Burgundy Ice mam posadzone w trzech miejscach:
-na słońcu od około 11 do zachodu
-na słońcu od rana do około 14-15
-i na pełnym słońcu od rana do wieczora gdzie są posadzona razem z miskantami Variegatus czyli taki już o tej porze roku pół cień.
i tak: róże,tam gdzie mają najwięcej słońca czy to z rana czy z wieczora takie około pół dnia to najwięcej kwitną ale i też przekwitają szybciej ale pachną mocniej,
a w miejscu z Variegatusami kwitną dłużej i mniej obficie przy bardziej dłuższym intensywnym kolorze i raczej mniej tam pachną.

dziękuję
drugi rok sie na nią zasadzam i ciągle waham sie czy nie za ciemno jej będzie. Zaryzykuję chyba - innej metody na sprawdzenie nie ma
tulucy 19:08, 28 sie 2017

Mojej BI pełne słońce trochę przeszkadza, wygląda na ugotowaną jak nachodzi na nią cień, od razu jej lepiej.
Kasiolaaa 21:10, 28 sie 2017

Dziewczynki z jakich stronek zamawiacie roze i jakie krzaczki przychodza ciekawe czy mikrusy
anulajda 23:25, 30 sie 2017

lojalna_ napisał(a)

Kopalnia wiedzy ))) wnikliwe obserwacje

Aniu jsk zawsze zachwyt ami rzucam bo zauroczona jestem trawy piękne a roze ech )))))

Dzięki Jolu,obserwacje to takie
moje i bardzo skromne...
anulajda 23:33, 30 sie 2017

UlaB napisał(a)

dziękuję
drugi rok sie na nią zasadzam i ciągle waham sie czy nie za ciemno jej będzie. Zaryzykuję chyba - innej metody na
sprawdzenie nie ma

Ryzykuj ...każdy w swoim ogrodzie musi sprawdzić
anulajda 23:35, 30 sie 2017

tulucy napisał(a)
Mojej BI pełne słońce trochę przeszkadza, wygląda na ugotowaną jak nachodzi na nią cień, od razu jej lepiej.

Cenna uwaga
anulajda 23:40, 30 sie 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Dziewczynki z jakich stronek zamawiacie roze i jakie krzaczki przychodza ciekawe czy mikrusy

Kasiu różnie,ale mikrusów raczej nikt nie chce
Kasiolaaa 05:49, 31 sie 2017

No i nic sie nie dowiedzialam konkretnego hehhe
inka74 06:49, 31 sie 2017

Oj szkoda stożka ale mam nadzieję, że się zregeneruje. Tylko czasu mu potrzeba. Tu cena to jedno a drugie dostępność. U mnie stożków niet.

Ładnie ci różyczki kwitną. Na bogato. Moja Schone też nietrwała. Voyage inne kwiaty niż na zdjęciach miała i też szybko się obsypała. Ale moje to świeżaki z wiosny.

Aniu czy Jubelee Celebration masz zestawioną z innymi różami czy w swoim tylko towarzystwie rośnie? Podpowiedziałabyś mi trochę jak duża jest i jaki ma kolor - bardziej w morelę czy róż? Muszę mojej znaleźć towarzystwo i miejsce bo tam gdzie planowałam nie do końca może pasować.
anulajda 10:28, 31 sie 2017

Kasiolaaa napisał(a)
No i nic sie nie dowiedzialam konkretnego hehhe

Kasiu ja już nie zamawiam róż w doniczkach internetowo tylko goły korzeń jesienią,o to Ci chodziło ?