Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 09:50, 06 kwi 2018

Magleska napisał(a)
wow ....już prawie cały ogród do sezonu przygotowałaś
śliczne krokusy .....i czekam na Twoje tulipany

Cały )) a zostały mi tylko albo aż róże do obrobienia )))
Och te tulipany musza się koniecznie pospieszyć
anulajda 10:07, 06 kwi 2018

Anitka napisał(a)
Ekspresowa z ciebie kobitka i dobrze zorganizowana.
Ja przycięłam może ponad 20 różyczek, więc czytając o setce czoło chylę. Widok i zapach w lecie trud cięcia wynagrodzi.
Krokusiki śliczne.

A tam ekspresowa róże mi najwięcej czasu wiosną zabierają to jesienią też coś tam robię przy nich żeby wiosną było mniej,mam ponad dwieście róż to mi troche schodzi
anulajda 10:35, 06 kwi 2018

Wczoraj kurier przywiózł mi takie pięknotki ) dobrze że pogoda dziś u mnie pochmurna to mogę je sadzić

i paczuszka z daliami a to nowośc u mnie i ciekawe czy się polubimy latem

Monia81 10:40, 06 kwi 2018

Na pewno się polubisz z daliami, pięknie kwitną jedyny minus to to że trzeba je wykopywać na zimę, ale to tylko taki malusieńki minusik...
Kasia_CS 10:55, 06 kwi 2018

OO i u Ciebie dalie są Ja musze się zmusić, żeby swoim jakies miejsce znaleźć, bo wciąż nie zdecydowalam, czy w ziemii będą czy w donicy... Ale ja mam tylko dwie

Pierwszy tulipanek zapowiada się pięknie! Ja u siebie wczoraj zauwazylam pąk pierwszego czosnka, co mnie mega zdziwiło, bo Krzysztofy chyba są późniejsze.. chyba, że to jednak narcyz Może też dziś róże ciachnę? nie msm ich aż tylu, a dziś mam wolne od dziecka, więc i możliwości lepsze. Tylko jakos nieteges się czuję i to mnie blokuje ALe na obchód wyjdę na bank
ElzbietaFranka 10:59, 06 kwi 2018

Dalie są piękne, najgorsze to przetrzymywane przez zimę. Jak mają dobrze w glebie to potrafią mocno się rozrosnąć. Na pewno będą rosły na nich można polegać.
Duzo tych paczuszek i widać że dorodne bulwy korzeni oby dobrze rosły lubią bardzo oborniki koniecznie do dziurki nasyp.
No niestety z różami jest nieprzyjemna praca zresztą że wszystkimi roślinami co mają kolce. Ale jak kwitną wszystko się zapomina. Jutro obcinam berberysy to dopiero wyczyn aby się nie pokłóć.
Odnośnie róży też piękne egzemplarze a co to za krzaki nazwa. Może i ja tam zamówię. Zamówiłam w Ros.... Ale nie mam jeszcze żadnego odzewu.
W obi... Kupiłam po 22 zł Rapsody Blue też bardzo ładne w donicach. Wybór duży, ale ja czekam aż przywiożą clematisy zawsze mają duży wybór i na topie.
Przyjemnego sadzenia i w szelkach innych robót ogrodniczych.
Pozdrawiam
Anitka 11:24, 06 kwi 2018

No to będzie teraz ponad 200 plus 6 różyczek do obcinania i sporo dalii do wykopywania. A co tym razem M usłyszy? Chyba, że wkopiesz zanim zobaczy? Ale na dalie to jeszcze na wcześnie.
Też muszę powrócić do wycinania niektórych roślinek na jesień.
anulajda 11:49, 06 kwi 2018

Monia81 napisał(a)
Na pewno się polubisz z daliami, pięknie kwitną jedyny minus to to że trzeba je wykopywać na zimę, ale to tylko taki malusieńki minusik...

Jak malusieńki to spoko zobaczę po lecie czy będą tego warte
anulajda 12:02, 06 kwi 2018

Kasia_CS napisał(a)
OO i u Ciebie dalie są Ja musze się zmusić, żeby swoim jakies miejsce znaleźć, bo wciąż nie zdecydowalam, czy w ziemii będą czy w donicy... Ale ja mam tylko dwie

Pierwszy tulipanek zapowiada się pięknie! Ja u siebie wczoraj zauwazylam pąk pierwszego czosnka, co mnie mega zdziwiło, bo Krzysztofy chyba są późniejsze.. chyba, że to jednak narcyz Może też dziś róże ciachnę? nie msm ich aż tylu, a dziś mam wolne od dziecka, więc i możliwości lepsze. Tylko jakos nieteges się czuję i to mnie blokuje ALe na obchód wyjdę na bank

Też Kasiu nie mam jeszcze miejsca-pomysłu do końca na nie tylko kaktusowe wiem gdzie, z pomponiastymi myślałam żeby razem dać białe z cytrynowymi plus poarańczowymi ale teraz to nie wiem może mnie jakoś oświeci z czasem
O donicach też myślałam...
Nie forsuj się za bardzo nic na siłe.
anulajda 12:35, 06 kwi 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Dalie są piękne, najgorsze to przetrzymywane przez zimę. Jak mają dobrze w glebie to potrafią mocno się rozrosnąć. Na pewno będą rosły na nich można polegać.
Duzo tych paczuszek i widać że dorodne bulwy korzeni oby dobrze rosły lubią bardzo oborniki koniecznie do dziurki nasyp.
No niestety z różami jest nieprzyjemna praca zresztą że wszystkimi roślinami co mają kolce. Ale jak kwitną wszystko się zapomina. Jutro obcinam berberysy to dopiero wyczyn aby się nie pokłóć.
Odnośnie róży też piękne egzemplarze a co to za krzaki nazwa. Może i ja tam zamówię. Zamówiłam w Ros.... Ale nie mam jeszcze żadnego odzewu.
W obi... Kupiłam po 22 zł Rapsody Blue też bardzo ładne w donicach. Wybór duży, ale ja czekam aż przywiożą clematisy zawsze mają duży wybór i na topie.
Przyjemnego sadzenia i w szelkach innych robót ogrodniczych.
Pozdrawiam

No właśnie to przetrzymywanie ale na razie się tym nie martwię no chyba że bulwy potroją swą objętość
Niestety tak to jest z kolczastymi ale berberysów jakoś nie lubię za bardzo jak dla mnie są ekspansywne w korzeniach zwłaszcza.
Ja z Ros...miałam telefon przed świętami ale przełożyłam dostawe na po. Piękne są ale też cena piękna ale co tam jak Cię nazwy interesuje to: Crown Princess Margareta,Teasing Georgia, The Alnwick Rose, William Shakespeare i Lady Emma Hamilton.
Pozdrawiam