Powiem Ci, ze bardzo spodobało mi się przerwanie obwódki bukszpanowej (?) Tymi kulkami i powrot do obwódki-ciekawy efekt uzyskałaś
Ja swoją partię buksów w większości posadziłam, choć wymagają nieco regenerujących i wzmacniajacych oprysków. Jeszcze zostało mi niecałe 30 sztuk i kombinuje gdzie będą najlepiej pasować. Przypomnij mi - co ile sądziłaś się w obwodce? Ja dość blisko, ale może tą resztke daloby się bardziej rozwlec po długości
Pięknie masz. Tak czyściutko i wymuskane. Trawnik zieloniutki. Tych tulipanowych rzek to ci pozazdrościłam - też będę miała. Takie trochę mniejsze bo i areał mniejszy. Piękny masz absolutnie ogród. Róże bezpośrednio od Austina zamawiałaś?
Tak to obwódka bukszpanowa, jeszcze dodam tam hakone moje te zeszłoroczne bukszpany też jeszcze nie wyglądają dobrze ale już mają młode przyrosty to będzie ok,ja za dużo z nimi nie robiłam w zeszłym roku tylko podlałam je previcurem,chyba spryskałam topsinem a wiosną miedzianem i tyle nawet ich nie cięłam
Ja sadzę różnie na obwódkach to zależy od sadzonek ale te w kwadratach 9 szt na 1,5 m, można je trochę rozciągnąć tylko tak nie za bardzo,ja z moich nadwyżek zrobiłam kostki.
Trawnik już teraz mnie cieszy bo się szybko zazielenił, jednak wertykulacja jesienna jest o wiele lepsza. Ja już w zeszłym roku sadziłam bardziej w "kałuże"bo miejsca na więcej brak,niestety rzeczki u mnie to już pozostałości z poprzedniego roku, ale cieszą bo dały radę.
Różyczki w doniczkach przyjechały do mnie z Rosarium.