Ile cebul do sadzenia już masz i jak pięknie kwitną ci jeszcze róże. QoS u mnie też wysoka, może nie aż taka ale koło 140 cm ma. Do tego Bardzo szczupła. Nie wiem jak Janka swoją karmi, że jej jest taka napakowana i szeroka.
Ćmy bardzo współczuję. U mnie na razie nie ma ale jest grzyb - za dużo wody.
Przepraszam, umknęło mi twoje pytanie a teraz wróciłam na fotki

i zorientowałam się, że nie odpisałam. Z cebul mam sprawdzone: Exotic Emperor (ale mało bo cebulki z ubiegłego roku bardzo dorodne i dużo), Purple Pion - uwielbiam, Doll's Minuet, Angelique choć te to jednoroczne ale doskonale z Purple się zgrywają. Znalazłam też Labradory ale jeszcze nie przyszły, miałam je 2 lata temu i są cudne. Ponawiam papuzie Black i White Parroty, różowe Air. Udało mi się dostać Salmon van Ejk - mam nadzieję, że będą jaśniejsze niż Mistic. Powtarzam duet Balerina i Negrita/double Negrita. Do ubiegłorocznych dokupiłam po kilka sztuk.
I trochę nowości zamówiłam. Znów pewnie cebulki w tysiącach muszę liczyć z tymi zakupionymi w ramach spożywczych zakupów, ot tak przy okazji po kilka torebek ;( a teraz trzeba to będzie posadzić. Na razie się wstrzymuje bo pogoda za ciepła, chyba dopiero w październiku zacznę sadzenie.