Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 14:54, 05 lip 2016

roma2 napisał(a)
Toszka mi pisała o hakonechloa macra, ale zwykłej, nieodmianowej. Jest zielona i wytrzymuje słonko i jest piękna. Tylko nigdzie jej znaleźć nie mogę. Wszędzie żółte wrażliwce.

No widzisz. Może gdybym miała idealnie żyzną glebę to i ta żółta by sobie poradziła na słońcu ale nie dała rady. Wręcz marniała z roku na rok. Dopiero w cieniu nabiera masy.
Makao_J 14:55, 05 lip 2016

BasiaLT napisał(a)
Aniu przepięknie u ciebie. Ależ wszystko bujneło. Mimo że roślinki jeszcze nie za duże to już naprawdę widać efekty. Płytki na tarasie bardzo ładnie się prezentują.

Dzięki Basia.
Makao_J 14:57, 05 lip 2016

boguslaw_r_ napisał(a)

Masz tutaj czarno na białym co się dzieje jak za szybko zdejmiesz naciągi,
Ta sosna po prawej ma tylko czubek, naciągi zdjęte po ok 4 latach gałązki poszły mocno do góry, zostały całkowicie wycięte, będzie kula na patyku,

oraz ta sosna po prawej jedna gałązka poszła po zdjęciu naciągu za mocno do góry jest za gruba by ją wyprostować, będzie wycięta, moje szczęście że wypuszcza nowy pęd i za kilka lat będzie nowa gałązka, mówiłem że nie będzie łatwo. pozdrawiam.

No to faktycznie mają tendencje do powrotów. W Pęchcinie u Szmitów był taki duuży cis i też cały czas miał naciągi. Mi one nie przeszkadzają więc niech sobie są. Tylko muszę kontrolować by nie wrosły przypadkiem.
Makao_J 14:57, 05 lip 2016

ag_zie napisał(a)
Jeden wieczór a tyle zaległości! Aniu super taras, nowa rabata zapowiada się świetnie!

Zaległości to moja zmora. Codziennie mam jakieś bo dopiero wieczorem mogę dobrze poczytać. W ciągu dnia to tak tylko zerkam na foty.
Karol99 14:58, 05 lip 2016

Fajne różane zakupy.)
Makao_J 14:59, 05 lip 2016

kamila66 napisał(a)

Jak inny kolor róż to chyba tylko białe, biskupie lub fioletowe

No właśnie myślałam o biskupim lub fioletowym. Gdyby jeszcze też się pokładały to by fajnie mieszały się z The Fairy.
A może całkiem jakąś inną bylinę w tym kolorze?
Pomyślę.
Makao_J 15:03, 05 lip 2016

Kasya napisał(a)
mysle ze dobry wybor obie bardzo ladne i pieknie pachnace

Chyba też jestem bardziej zadowolona. Artemis nie pachnie a Jacques Cartier White tak. I mają taką samą wielkość.
Comte de Chambord zastąpi mi Louise Odier przy altanie. Nawet ma ciemniejszy kolor co mnie cieszy i też ma pachnieć. Wkrótce się przekonam.
Makao_J 15:04, 05 lip 2016

Karol99 napisał(a)
Fajne różane zakupy.)

Dzięki Karol. Tam było dużo więcej róż nawet Eden Rose z pięknymi pąkami ale jej w tej chwili nie miałam w planach.
Anda 15:07, 05 lip 2016

Aniu, jakie fajne zakupy. Super Jacquesa tez mam, tylko rozowego. Comte tez mam - moja Mme Boll. Pieknie pachnie. Bedziesz zadowolona
Jesli chcesz dosadzic do Comte zawilca, to odradzam Mont Rose. Jest blady w kolorze i bedzie sie zlewal. Wg mnie do tej rozy pasuja bardziej intensywne, zdecydowane kolory.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:07, 05 lip 2016

Makao_J napisał(a)

Chyba też jestem bardziej zadowolona. Artemis nie pachnie a Jacques Cartier White tak. I mają taką samą wielkość.
Comte de Chambord zastąpi mi Louise Odier przy altanie. Nawet ma ciemniejszy kolor co mnie cieszy i też ma pachnieć. Wkrótce się przekonam.

LO jest ciemniejsza od Comte.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies