Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

BasiaLT 08:57, 05 lip 2016

Aniu przepięknie u ciebie. Ależ wszystko bujneło. Mimo że roślinki jeszcze nie za duże to już naprawdę widać efekty. Płytki na tarasie bardzo ładnie się prezentują.
boguslaw_r_ 12:00, 05 lip 2016

Masz tutaj czarno na białym co się dzieje jak za szybko zdejmiesz naciągi,
Ta sosna po prawej ma tylko czubek, naciągi zdjęte po ok 4 latach gałązki poszły mocno do góry, zostały całkowicie wycięte, będzie kula na patyku,

oraz ta sosna po prawej jedna gałązka poszła po zdjęciu naciągu za mocno do góry jest za gruba by ją wyprostować, będzie wycięta, moje szczęście że wypuszcza nowy pęd i za kilka lat będzie nowa gałązka, mówiłem że nie będzie łatwo. pozdrawiam.
ag_zie 12:19, 05 lip 2016

Jeden wieczór a tyle zaległości! Aniu super taras, nowa rabata zapowiada się świetnie!
Makao_J 14:37, 05 lip 2016

Nowe zakupy poczyniłam. Dziś miałam dostać swoje róże czyli Artemis i Pastellę. Niestety nie przyjechała żadna ale po długim namyśle zdecydowałam się na
Comte de Chambord

ma jeden pączek więc jeszcze w tym roku powinnam poczuć jej ponoć bardzo intensywny zapach

zamiast Artemis kupiłam Jacques Cartier White

ta natomiast już kwitnie i ma przepiękny mocny zapach. W całym samochodzie pachniało.
Makao_J 14:42, 05 lip 2016

Do tego zakupiłam 4 The Fairy na rabatę z wiśnią Amanogawą, lawendą Munstead i bukszpanami

To ta rabata. Lawenda już rośnie, czarne doniczki to będą bukszpany a brązowe to róże. Powinno tam być 6 róż ale dostałam 4 The Fair i myślę 2 dosadzić jakiegoś innego koloru tylko nie wiem jakiego

kamila66 14:47, 05 lip 2016

Makao_J napisał(a)
Do tego zakupiłam 4 The Fairy na rabatę z wiśnią Amanogawą, lawendą Munstead i bukszpanami

To ta rabata. Lawenda już rośnie, czarne doniczki to będą bukszpany a brązowe to róże. Powinno tam być 6 róż ale dostałam 4 The Fair i myślę 2 dosadzić jakiegoś innego koloru tylko nie wiem jakiego

Jak inny kolor róż to chyba tylko białe, biskupie lub fioletowe
Makao_J 14:48, 05 lip 2016

A taką róże ma u siebie właścicielka szkółki. Niestety nazwy nie pamiętam chociaż 3 razy mi mówiła. Jest olbrzymia.

A na to mnie namawia aby posadzić razem z różą Comte de Chambord.

Tylko nie wiem który kolor byłby lepszy.
Kasya 14:49, 05 lip 2016

mysle ze dobry wybor obie bardzo ladne i pieknie pachnace
Makao_J 14:50, 05 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Jeśli pod jarzębiną jest patelnia polecam moją różę okrywową sea foam rozjaśni to miejsce i odwdzięczy się za słońce
Nowa rabata zapowiada się bardzo ciekawie Całą resztą także się pozachwycałam.
Jesteś zadowolona z tego miskanta, który rośnie przy altance sib... coś tam moja siostra go ma w sprzedaży i kusi mnie aby go wziąć do siebie

Wsadziłam tam tymczasowo Alba Meidiland. Zobaczymy jak się sprawdzi. Na razie mała jest.
Makao_J 14:53, 05 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Ja też mam jarzębinę, czy można jeść owoce każdej odmiany?

Nie mam pojęcia czy każdą można jeść ale myślę że gdyby można było to nie tworzyli by odmian typowo jadalnych. Tą co mam na pewno można jeść choć wątpię by w smaku przypominała maliny. Na pewno będzie cierpka. Ale na przetwory - mam pewność że nic mi nie będzie po zjedzeniu.