Pytałaś o rozmnażanie Strong Annabell.
Miałam powtykane patyczki od połamanych gałązek przy sadzeniu.
Dwa nawet wypuściły listki, ale ostatecznie padły Nie bawię się więcej w rozmnażanie.
Właśnie przeczytałam na innym wątku, że ta hortensja ładnie się rozmnaża przez odkłady, a i odlamane wiosną gałązki i wsadzone do ziemi też dobrze rosną.
Wątek Ogrodowa terapia - ogród z periodycznym przesadzaniem str.12.
Ania jesli chodzi o miskaT olbrzymiego, to jest przepiekny, ale rozrasta sie bardzo szybko. Dasz wiare, ze ja w 2013r w pZdzierniku posadzilam ledwie 3zdzbelka?
Też chciałam o nim pisać, ale mi umknęło, on jest jedynym miskantem, który rośnie ekspansywnie. Sadzi się go tylko z ogranicznikami, ostatni trend to obsadzani nim pól uprawnych z przeznaczeniem na pasze.
Mam go w narożniku - połączenie domu i tarasu będzie rósł tylko w jedną stronę
Wygląda bardzo ładnie
Wczoraj wzięłam niezdrewniałe 3 patyki i zobaczymy. Obcięłam do połowy listki i czubek jak pisano w instrukcji i zobaczymy.
Mogłabym zakupić gdzieś jak bym trafiła kolejne sztuki ale z tym dokupywaniem jest różnie. Czasem nie dokupi się tego co niby powinno być więc wolę sobie rozmnożyć i mieć pewność że będę miała szpaler tego samego.
Do finki nie dzwoniłam bo już nie potrzebuję.
Ania Anna i Ogród ... i ciągłe poszukiwania własnego idealnego raju:)