Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 23:11, 19 lip 2016

Zana napisał(a)

Zrób zdjęcie takiego ustawienia, może pomożemy w decyzji
A jakbyś mogła mi podać adres na priv tej szkółki i godziny otwarcia i czy w weekendy mają otwarte to byłabym wdzięczna. Może udałoby mi się jeszcze przed urlopem wyskoczyć.

Wysłałam
MirellaB 00:26, 20 lip 2016

Pytałaś o rozmnażanie Strong Annabell.
Miałam powtykane patyczki od połamanych gałązek przy sadzeniu.
Dwa nawet wypuściły listki, ale ostatecznie padły Nie bawię się więcej w rozmnażanie.

Dzwoniłaś do Finki?
MirellaB 07:28, 20 lip 2016

Właśnie przeczytałam na innym wątku, że ta hortensja ładnie się rozmnaża przez odkłady, a i odlamane wiosną gałązki i wsadzone do ziemi też dobrze rosną.
Wątek Ogrodowa terapia - ogród z periodycznym przesadzaniem str.12.
Katkak 07:31, 20 lip 2016

Ania jesli chodzi o miskaT olbrzymiego, to jest przepiekny, ale rozrasta sie bardzo szybko. Dasz wiare, ze ja w 2013r w pZdzierniku posadzilam ledwie 3zdzbelka?
kamila66 07:41, 20 lip 2016

Katkak napisał(a)
Ania jesli chodzi o miskaT olbrzymiego, to jest przepiekny, ale rozrasta sie bardzo szybko. Dasz wiare, ze ja w 2013r w pZdzierniku posadzilam ledwie 3zdzbelka?

Też chciałam o nim pisać, ale mi umknęło, on jest jedynym miskantem, który rośnie ekspansywnie. Sadzi się go tylko z ogranicznikami, ostatni trend to obsadzani nim pól uprawnych z przeznaczeniem na pasze.
Mam go w narożniku - połączenie domu i tarasu będzie rósł tylko w jedną stronę
Wygląda bardzo ładnie
Filemon24 07:59, 20 lip 2016

Najlepiej zawsze na wiosnę uciąć zdrewniałe pędy i powtykać do ziemi praktycznie wszystkie się ukorzeniają.

Ciekawa jestem bardzo róży History Ja będę w przyszłym roku robić kolejną różankę bo zmniejszamy warzywnik
MirellaB 10:51, 20 lip 2016

Jeszcze o hortensji
Znalazłam doniczki od moich Annabell. Zobacz jak były opisane

Makao_J 13:55, 20 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Pytałaś o rozmnażanie Strong Annabell.
Miałam powtykane patyczki od połamanych gałązek przy sadzeniu.
Dwa nawet wypuściły listki, ale ostatecznie padły Nie bawię się więcej w rozmnażanie.

Dzwoniłaś do Finki?

Wczoraj wzięłam niezdrewniałe 3 patyki i zobaczymy. Obcięłam do połowy listki i czubek jak pisano w instrukcji i zobaczymy.

Mogłabym zakupić gdzieś jak bym trafiła kolejne sztuki ale z tym dokupywaniem jest różnie. Czasem nie dokupi się tego co niby powinno być więc wolę sobie rozmnożyć i mieć pewność że będę miała szpaler tego samego.

Do finki nie dzwoniłam bo już nie potrzebuję.
Makao_J 13:57, 20 lip 2016

Katkak napisał(a)

Ooo to nieźle Ci wychlustał.
Makao_J 13:59, 20 lip 2016

kamila66 napisał(a)

Też chciałam o nim pisać, ale mi umknęło, on jest jedynym miskantem, który rośnie ekspansywnie. Sadzi się go tylko z ogranicznikami, ostatni trend to obsadzani nim pól uprawnych z przeznaczeniem na pasze.
Mam go w narożniku - połączenie domu i tarasu będzie rósł tylko w jedną stronę
Wygląda bardzo ładnie

Wyglądają obłędnie ale może jednak będę sadzić Silberfeder bo Madżenka pisze że są też bardzo wysokie i wcale nie ekspansywne. Ale przesadzanie to "masakra piłą teksańską"