Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Zana 16:15, 25 maj 2017

Tak mi się wydaje, że sporo. Ze mnie to przecież żadna znawczyni, to się nie masz czego bać.
Makao_J 16:26, 25 maj 2017

Ze mnie też. Nigdy nie wiem czy roślinie podpasują warunki czy nie. Nieśli podpasują to rozmiary będą spore a jeśli nie to kurduplowate.
Makao_J 16:27, 25 maj 2017

Juzia napisał(a)
Ciekawostka z tą różą...
Trzymam kciuki!!!

Dzięki
AngelikaX 21:48, 25 maj 2017

Makao_J napisał(a)
Carnival przy altanie to terminator. Mrozy mu nie zaszkodziły ani ani. Cały bielusieńki Pelargonia z mini bratkami

Buk w ubiegłym roku był bardziej zielony niż czerwony ale w tym roku jest prześliczny

Ale masz piękne bratki i zasłonki na altance pieknie się prezentują... dodają jej uroku... masz gdzieś foto całości?
21:51, 25 maj 2017
Zana napisał(a)
Aniu, dziękuję za tak szczegółowy obrazek. 70-90 cm to sporo. Ja muszę bardziej ścisnąc

sporo ..ja swoje ściasniłam ...ale Savoy HOtel został z luzem ...bo to to duza/szeroka róza i długo kwitnie choc kwiat staroswiecki ale co tam ..moda zatacza koła
MirellaB 22:02, 25 maj 2017

Co to za roślina Carnival?

Na froncie nie dojrzałam krzewów hortensji - co z nimi?
Jutro z moich 5 sztuk Strong Annabelle robię jeden krzew w przedogródku

Chyba mi umknęło gdzie danici posadziłaś?

Pelargonie z bratkami mnie zatkały. Nigdy bym nie wpadła na takie połączenie, a fajnie to wygląda
Makao_J 22:29, 25 maj 2017

AngelikaX napisał(a)

Ale masz piękne bratki i zasłonki na altance pieknie się prezentują... dodają jej uroku... masz gdzieś foto całości?

Kiedyś wstawiałam ale jeszcze niewiele było zielonego obok.
Jutro cyknę i wstawię świeżą fotkę altany.

Ps. pięknie to masz Ty u mnie wciąż jeszcze bałagan i roślinki małe
Makao_J 22:32, 25 maj 2017

eee_taam napisał(a)

sporo ..ja swoje ściasniłam ...ale Savoy HOtel został z luzem ...bo to to duza/szeroka róza i długo kwitnie choc kwiat staroswiecki ale co tam ..moda zatacza koła

Masz Savoy Hotel? Nie wiedziałam. Ładna jest na żywo? Moja w tym roku to pewnie nie wiele pokaże ale ja cierpliwa jestem i poczekam kolejne sezony
Makao_J 22:34, 25 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Co to za roślina Carnival?

Na froncie nie dojrzałam krzewów hortensji - co z nimi?
Jutro z moich 5 sztuk Strong Annabelle robię jeden krzew w przedogródku

Chyba mi umknęło gdzie danici posadziłaś?

Pelargonie z bratkami mnie zatkały. Nigdy bym nie wpadła na takie połączenie, a fajnie to wygląda

Carnival to klon. Mój jest szczepiony na pniu. Bardzo ładnie przetrwał zimę i wiosenne przymrozki i ani jednego uszczerbku nie doznała a rośnie w największym przeciągu. Tylko trzeba go w półcień sadzić bo białe listki ostre słońce przypala.

Daniki dosadzałam tam gdzie mi brakowało. Nie ma jakiegoś więc szału. Tylko pełniej na rabacie się zrobiło.

Moje hortki na froncie mają się dobrze. Ale jeszcze nie są zbyt wyrazistym akcentem na rabacie.
MirellaB 23:18, 25 maj 2017

Aaaaa to teraz już wszystko wiem i rozumię
Wiesz, że ją lubię znać dobrze ogrody, które odwiedzam na wątkach