Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

paulina_ns 19:24, 18 lip 2017

Aniu piękne graby, szkoda hakuro, wyrzuciłas je, czy dałaś w inne miejsce? Szpaler z hortensjami będzie w tym miejscu pięknie wyglądał Aniu nie jestem pewna, ale wydaje mi się,że nowo posadzone rośliny nie powinno podlewać się gnojowka, ale może jestem w błędzie, tak mi się coś kiedyś o uszy obilo, więc może lepiej dopytaj
Makao_J 19:26, 18 lip 2017

lindsay80 napisał(a)
A teraz czytam, że hortki będą pomiędzy to tak jak u mnie i też mam posadzone graby co 250 cm.

Ja mam jeszcze przed hortkami rozplenice Hameln naprzemiennie z jeżówkami Vintage Wine - ale ta ostatnia linia dopiero kilka tygodni temu obsadzana więc w tym roku efektu jeszcze nie będzie.

Kurcze to gdzieś mi umkło to połączenie u Ciebie. Gdyby u mnie rozplenica dawała radę to na pewno też bym ją wybrała ale niestety u mnie straszy a nie rośnie i muszę coś innego tu dobrać. Myślę o rozchodnikach jak u ciebie, a może jakiś carex albo sesleria. Zobaczymy. Najpierw niech hortki się zadomowią.
Makao_J 19:28, 18 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
Aniu piękne graby, szkoda hakuro, wyrzuciłas je, czy dałaś w inne miejsce? Szpaler z hortensjami będzie w tym miejscu pięknie wyglądał Aniu nie jestem pewna, ale wydaje mi się,że nowo posadzone rośliny nie powinno podlewać się gnojowka, ale może jestem w błędzie, tak mi się coś kiedyś o uszy obilo, więc może lepiej dopytaj

Hakuro wywaliłam. Po tym jak zmroziły ją ostatnie przymrozki i zaatakowały mszyce a potem ją popalił oprysk (jak zwykle zresztą) nie miałam żadnych skrupułów. Miałam jej dość.

Z tą gnojówką też się zastanawiałam. No nie wiem kogo zapytać. Może jak tak to podleję magiczną siło Ogród. Ona jest do nowo posadzonych roślin by lepiej się zakorzeniały.
paulina_ns 19:32, 18 lip 2017

Makao_J napisał(a)

Hakuro wywaliłam. Po tym jak zmroziły ją ostatnie przymrozki i zaatakowały mszyce a potem ją popalił oprysk (jak zwykle zresztą) nie miałam żadnych skrupułów. Miałam jej dość.

Z tą gnojówką też się zastanawiałam. No nie wiem kogo zapytać. Może jak tak to podleję magiczną siło Ogród. Ona jest do nowo posadzonych roślin by lepiej się zakorzeniały.

A no to jak kaprysily to też nie miałabym skrupułów podobno specem od tego jest Polinka hihi to może jej zapytaj.
19:40, 18 lip 2017
paulina_ns napisał(a)

A no to jak kaprysily to też nie miałabym skrupułów podobno specem od tego jest Polinka hihi to może jej zapytaj.

Toszka tez ma duza wiedze

na mój gust wybrałabym gnojówke ...bo ona zadziała z opóznieniem a teraz rosliny ze szkólek maja jeszcze nwoz w korzeniach wiec nic im nie brakuje ...gnojówka przynajmniej nie przedawkujesz
paulina_ns 19:44, 18 lip 2017

eee_taam napisał(a)

Toszka tez ma duza wiedze

na mój gust wybrałabym gnojówke ...bo ona zadziała z opóznieniem a teraz rosliny ze szkólek maja jeszcze nwoz w korzeniach wiec nic im nie brakuje ...gnojówka przynajmniej nie przedawkujesz

Nie twierdzę,że nie, ale do Toszki ciężko trafić
AsiaK_Z 19:47, 18 lip 2017

O rajusiu, ale super zmiana
19:47, 18 lip 2017
paulina_ns napisał(a)

Polinka tez ma duzą wiedzę i checi do pomocy ...nie odbieram jej zasług ..tylko podpowiadam inne ewentualne rozwiazania
AsiaK_Z 19:50, 18 lip 2017

paulina_ns napisał(a)

Paula, napisz do Toszki prive tak najprościej
Makao_J 20:49, 18 lip 2017

AsiaK_Z napisał(a)
O rajusiu, ale super zmiana

Dzięki Asiu