Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 17:18, 18 lip 2017

JoannA napisał(a)
Śliczne te graby i cena też w porządku.
Nie doczytałam gdzie je planujesz posadzić.

Zaraz wkleję fotki.
Makao_J 17:19, 18 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Graby śliczniutkie
Mogłaś sama wybierać?

Niestety nie mogłam. Oni dzwonią do osób które są na placu i przywożą. Prosiłam o równe bo będą w szpalerze no i takie dostałam
Makao_J 17:22, 18 lip 2017

Długo zeszło ale musiałam nową rabatę utworzyć i wykopać wierzby Hakuro. Dwie sztuki graba posadziłam tu.

Makao_J 17:24, 18 lip 2017

A dwie sztuki graba tu

i z dalszej perspektywy.

Jak atak patrzę na fotkę to uważam że wymiana wierzb Hakuro na graby jest posunięciem właściwym.

Teraz tylko czekać aż zaczną się rozrastać.
17:51, 18 lip 2017
graby kupiłas świetne w dobrej cenie ...będziesz zadowolona ja moje kocham

miejscówki maja super ....ja znowu nic nie robie w ogrodzie ..bo beton ....wsadzilam nowe hortki w sobote ..a dzis oklapły ....znowu wody brakuje.

pomidorki koktajlowe zaczely mi pokazywac kolor ...juz przebieram nózkami
MirellaB 18:10, 18 lip 2017

Jak patrzę na tą zmianę to mam ochotę wymienić moją hakuro na graba, ale jedna sztuka to nie da fajnego efektu.
U Ciebie bardzo fajnie to wygląda. A co będzie rosło przy grabach?
Makao_J 18:14, 18 lip 2017

Justyś już kocham te graby. Mam na nie widok z okna gdzie mam laptop więc patrzę na nie bardzo często. Jeszcze dziś podleją je gnojówką z pokrzywy bo jeszcze mi zostało. Jak eM będzie kosił trawę to już kazałam mu sypać ją w nogi grabom by ziemia nie przesychała.

Hortki bardzo szybko więdną. Ja posadziłam swoje nowe sadzoneczki i też mi więdną. Podsypałam im kopczyki z kory by zminimalizować przesuszenie i na razie się podniosły.

Moje pomidory żaden nie zbiera się do czerwienienia. Wciąż czekam. Też bym przebierała nogami gdyby jakiś się zabarwił. Super że już masz tak blisko Moje jakieś późne wszystkie są
Makao_J 18:17, 18 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Jak patrzę na tą zmianę to mam ochotę wymienić moją hakuro na graba, ale jedna sztuka to nie da fajnego efektu.
U Ciebie bardzo fajnie to wygląda. A co będzie rosło przy grabach?

Mirella na tej nowej rabacie to te hortki co przyjadą Abetwo. Oczywiście w szpalerze ale ten rok zostaną poświęcone na rozmnożenie. Dopiero za 2 lata będzie widać szpaler.
Przed hortkami planowałam jakąś trawkę ale może posadzę rozchodniki bo podoba mi się jak rosną u Iwony.
To jest jeszcze do przemyślenia ale hortki na pewno będą.
lindsay80 19:13, 18 lip 2017

Aniu, śliczne graby - ekstra przygotowane miejsce dla nich.
lindsay80 19:18, 18 lip 2017

A teraz czytam, że hortki będą pomiędzy to tak jak u mnie i też mam posadzone graby co 250 cm.

Ja mam jeszcze przed hortkami rozplenice Hameln naprzemiennie z jeżówkami Vintage Wine - ale ta ostatnia linia dopiero kilka tygodni temu obsadzana więc w tym roku efektu jeszcze nie będzie.