Tak doszliśmy. Teraz mamy problem z rozwieszeniem łodyg pomidorów. Kijków nie chcę, wolałabym na sznurku ale nie wiem jak wiązać je na dole.
eM mówi że normalnie do łodygi a potem do góry. Ale przecież łodyga robi się coraz grubsza i co wtedy? Przewiązywać?
eM mówi że nic nie robić, najwyżej sznurek wrośnie.
No i teraz to musimy przemyśleć
Myślę że ta rurka to bez sensu. Będziesz podlewać to i tak wsiąknie woda jak ma wsiąknąć. Jak się zagruntuje i zaimpregnuje to już to będzie ją chroniło przed nadmiernym wsiąkaniem wody. A włożenie osłonek to już myślę dodatkowe zabezpieczenie.
No a poza tym i tak będą stały na dworze i deszcz będzie na nie lał więc po co chronić od podlewania?
Ania nadrabiam forum i powiem tak.. twój front według mnie jest ok. Lepszy niż mój jedynie cebulowe i tyle. Ja uwielbiam tuje Danica i chyba graby bym dała na innych rabatach frontowych też bo zanim one urosną żeby zakryć dzieciaki to one już gdzie indziej będą
Foliak super!
Sama ostatnio posadziłam 5 szt dereni E. I pokrój twoich baaardzo mi się podoba
Hej Aniu
Super wyszedł tunel.Ja marzę o czymś takim.
Pytałaś u Angelii o Anabelki. U mnie rosną na pełnym słońcu i dają radę. W pierwszym roku podsychały im listki pomimo nawadniania. Z roku na rok są mocniejsze. Ja muszę chyba jedną wymienić po mrozach. Ponoć łatwo się je ukorzenia z patyczków.
Pozdrawiam.
Trochę pomogło ale i tak mam wątpliwości. Myślę że na pozostałe pytania znajdę odpowiedź w trakcie już podwiązywania.
Nie mniej jednak dzięki bo przynajmniej wiem jak zacząć