Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 10:53, 19 kwi 2018

Dominika11 napisał(a)
widzę, że prace w pełni

Chwilowo stanęły bo nie ma mnie w domu do soboty ale w sobotę stawiamy tunel foliowy wiec bedzie się działo.
11:49, 19 kwi 2018
szybko działasz będzie dobrze praktyka czyni mistrza
Iwk4 23:18, 19 kwi 2018

Makao_J napisał(a)

Chwilowo stanęły bo nie ma mnie w domu do soboty ale w sobotę stawiamy tunel foliowy wiec bedzie się działo.

Oj będzie. Przepraszam, ze dopiero teraz, wstawiłam ci jeszcze jeden szczegół przydatny:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=895#post_2
Makao_J 09:51, 20 kwi 2018

Dzięki Iwonka. Byłam i widziałam podpowiedzi.
MirellaB 14:05, 20 kwi 2018

Makao_J napisał(a)

Tam gdzie pisadziłam hortki jeszcze żadnych nie miałam. Na pewno na przyszły rok posadzę na front tulipany. Na razie stawiam na Emperory. Albo taki bordowe.

Hmmmmm to nie wiem gdzie posadziłaś?
Pokazywałaś fotkę rabaty przy płocie w przedogródku ta, która bardzo mi się podoba i zrozumiałem, że tam dosadziłaś
Dominika11 14:07, 20 kwi 2018

Makao_J napisał(a)

czekamy na relację
Makao_J 20:27, 20 kwi 2018

MirellaB napisał(a)

Hmmmmm to nie wiem gdzie posadziłaś?
Pokazywałaś fotkę rabaty przy płocie w przedogródku ta, która bardzo mi się podoba i zrozumiałem, że tam dosadziłaś

Tak pokazywałam. Tuż przed moimi rysunkami z planami nasadzeń. Kilka stron wcześniej. Wsadziłam tak 2 hortensje i gęsiówki białe.
Makao_J 20:29, 20 kwi 2018

Dominika11 napisał(a)
czekamy na relację

To już jutro. Rano wychodzimy ze szpitala wiec do wieczora ogarniemy. Dziś eM dzwonił że grila poskładał i odpalił bo chłopaki go męczyli. Ponoć godzinę go składał.
Jutro też ma odpalić na nasz powrót.
20:55, 20 kwi 2018
Makao_J napisał(a)

To już jutro. Rano wychodzimy ze szpitala wiec do wieczora ogarniemy. Dziś eM dzwonił że grila poskładał i odpalił bo chłopaki go męczyli. Ponoć godzinę go składał.
Jutro też ma odpalić na nasz powrót.

myslałam że ty w przychodni te badania robisz ...kurcze szpital ...w taka pogode jak sie nie jest poważnie chorym .....to można doła dostać

czy te badania naprawde sa tak skomplikowane ze trzeba w szpitalu być?
mirkaka 06:19, 21 kwi 2018

Makao_J napisał(a)
Jeszcze jedna rewolucja ale wśród owocówek. Wywaliliśmy czereśnię bo eM miał na nią wścieka od kilku lat. Miała mnóstwo owoców ale zawsze robaczywe. Wszystkiego próbowaliśmy i jakoś nie udawało nam się im zapobiec. Poza tym on uważał że jest źle poprowadzona.
Mi ona nie przeszkadzała choć te robaki mnie dobijały.

Posadziliśmy zamiast niej Burlat. Ona jest bardzo wczesna i nie powinna mieć robali bo za wcześnie zawiązuje owoce. Już na początku czerwca powinny być owoce. Miejmy nadzieję że to prawda z tymi robakami.

No i przewaliliśmy jabłonkę. Miała z 8 lat i tylko jeden sezon były owoce. Zawsze miała parcha albo nie było wcale owoców. W to miejsce przesadziliśmy już kwitnącą morelką Early Orange.

Witaj Aniu, czytam u Ewy z Doświadczalni, że masz czereśnie. Ja jestem na etapie myślenia czy nie kupić, Napisz trochę więcej o nich. Na jakich są podkładkach? Wyglądają na duże, ja chcę kupić na podkładce skarlającej Gizela 5.
Masz Reginę i dokupiłaś Burłat, czy one są dla siebie zapylaczami ?

Jakie mają owoce, smaczne? Czy pryskasz przeciw robalom?