Tak długo bo plastry trzeba nosić 48 godzin i potem są dwa odczyty. No i te wszystkie wydechowe to też trzeba czekać bo nie wyrabiają z wykonaniem wszystkich i dzielą na inne dni. A poza tym to w tym szpitalu są 3 nowoczesne place zabaw i las i jezioro gdzie można kaczki karmić więc jest okej. Nie męczymy się. Tylko posiłki szpitalne są...
No to już widzę że wiesz więcej ode mnie. Nie wiem na jakich są podkładkach. Nigdy nie pilnowałam czy są dla siebie zapylaczami. Nawet to wcześniejsze zestawienie czyli Regina i Butnera nie były a owoce miały normalnie. Może dlatego że dwóch sąsiadów też mają czereśnie i to wystarczyło.
Opryski stosowałam przez kilka sezonów na robale w różnych terminach by mieć pewność ale nie pomagały wiec Butnera wyleciała.
Czytałam w starym magazynie sadowniczym że im wcześniejsza tym większe prawdopodobieństwo że robaków nie będzie bo mijają się terminy wylegu much i zawięzywania owoców. Tylko ponoć wtedy są owoce mniej słodkie bo mniej słońca dostają. Ale wszystko się okarze jak zacznie mieć owoce ten Burlat.
I tyle wiem. Wszystkiego dowiedziałam się z własnych praktyk. Z robalami przegraliśmy.
No to wróciłyśmy ze szpitala i już robota ruszyła. Obkupiłam się trochę w ogrodniczym. Ziemię na rozsadę pomidorów bo przez te 4 dni porosły bardzo i jutro będę pikować A poza tym hortensje Anabelle sztuk 5. Miały być 8 ale ktoś mnie ubiegł nim się zdecydowałam na ilość Na szczęście mają na szkółce ale mam się zgłosić za tydzień bo czekają aż ruszą
A no i kupiłam 3 ciemierniki Korsykańskie ale chyba powinnam kupić więcej. Maleństwa ale mam nadzieję że się rozrosną kiedyś