Floks ma ładny kolor, ja lubię taki a ciemnej fasolki chyba nie widziałam, wygląda smakowicie, az chęci nabrałam kupić i zrobić
Podoba mi się stwierdzenie, że jesteś księżniczką we własnym ogrodzie
a słonecznik łupię namiętnie i tyję od niego ale cóż, uwielbiam
Irenko
obawiam się że jest ona niedostepna w sklepach (przynjmniej u nas )jak zolta czy zielona,do posadzenia owszem jest
to jest fioletowa-odmiana karłowa a po ugotowaniu zmienia barwe na zieloną
smak przepyszny
co do słonecznika,wcześniej urosł mi mutant,ależ było skubania mniam
Haniu wlasciciele nowi jak my a wyjechali za granice,zostawili pod opieke znajomemu co poprostu brzydko mówiąc olewa sprawe,ani koszenia od roku ,jedynie ostatnio wpadl i juz napomknelam by powyrywal chwasty bo ile mam skakać przez plot i wyrywać by sie mi nie rozsiewalo
ale doszlam do wniosku ze posadze thuje pod plotem graniczacy z sasiadami ,troche uniemozliwi rozsiew nasion
Miałąm kiedyś fioletową szparagową tyczną. miałam posadzoną przy siatce , bardzo ją lubiłam za plenność, ale teraz jej nie widziałam w sklepach, a może słabo zerkałam na półki?
Miłego weekendu.
A ja tez kiedys fioletowa mialam, smaczna byla i jak Viola pisze wybarwiala sie w gotowaniu na zielono. Jakos zapomnialam juz, ze taka istnieje i nawet nie szukalam w sklepie
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Zbyszku
Haniu
Izuniu
Fioletowa fasolka tzn nasiona są wszedzie i karłowa i tyczna lecz gotowej fasoli fioletowej nie uzyczy sie w sklepach
pozdrawiam cieplutko
Wyruszyłysmy na działeczkę posadzić tulipki,myślałam że z dwa dni będę je wysadzać
ale przy takiej pomocy 1300 cebul wysadziłysmy w przeciągu 2 h po części w deszczu
wreszcie miała okazję na żywo zobaczyć swoją Lwią Paszczę
Astry w pełnym rozkwicie