Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Basilikum 21:24, 26 wrz 2016

Viola dam
tylko czasu mi trzeba
poczekasz kilka dni?
Kindzia 21:59, 26 wrz 2016

O skrobanych malinach za późno przeczytałam...moje już ścięte w sobotę...ale zapamiętam, na przyszły rok się przyda Czym to skrobiesz?
Krwawnik podobno suche ziemie lubi...piszę podobno, bo mój jedynak na mojej gliniastej ziemi też dobrze rośnie. Mam żółtego.
Milka 10:52, 27 wrz 2016

Muszę i u siebie na mszyce popatrzeć, mam wrażenie, że dopiero teraz jakoś najwięcej wszystkich stworów
violka171 18:53, 27 wrz 2016

Basilikum napisał(a)
Viola dam
tylko czasu mi trzeba
poczekasz kilka dni?

pewnie że poczekam
moja brukselka jeszcze w ziemi i pozostanie tam jeszcze z dobry miesiąc
violka171 18:56, 27 wrz 2016

hanka_andrus napisał(a)
Widziałąm u Irenki, Tak to ta sama mszyca. Najlepiej cały krzaczek wyrwać i na śmietnik, poza ogród, Jak nie dużo to można ręcznie powygniatać, brr
szkoda fasolki, Dziś reklamówke do domu przyniosłam, Jeszcze jest strączków na kolejną torbę. Ale potrzebny deszcz. Ciepło jest, lejemy wodę, a mszycom w to graj. Lęgną się.

Sprawdzaj swoje róże, na nich też lubią urzędować na młodych przyrostach.

Cały dzień w ogrodzie, a roboty nie widać.

Na razie siedzeę na rabatach bylinowych, usuwam pozasychane badyle. Co nieco przejaśniło się. Jeszcze jutro do ogrodu, i w środe przerwa, bo ponoć ma padać.
Ale jeżeli deszczu nie będzie, to też polecę żółwikiem Ciepło jest, fajnie się robi.

ja dzis odpuściłam ogrod za mało czasu
pol dnia uzerałam sie z urzędnikami,słowo przeciwko słowu ech,głowa mnie boli normalnie wrr
jutro moze uda mi sie wyskoczyć i przeglad roz zrobić chociaz i krzaki fasoli wyrwac te zaatakowane -no co za czarne bestie fuj
violka171 18:59, 27 wrz 2016

Kindzia napisał(a)
O skrobanych malinach za późno przeczytałam...moje już ścięte w sobotę...ale zapamiętam, na przyszły rok się przyda Czym to skrobiesz?
Krwawnik podobno suche ziemie lubi...piszę podobno, bo mój jedynak na mojej gliniastej ziemi też dobrze rośnie. Mam żółtego.

nożykiem skrobie wierzchnia warstwe
moj też siedzi w glinie i najwyrazniej dobrze mu tam a biały juz zdezerterował hi hi
violka171 19:02, 27 wrz 2016

Milka napisał(a)
Muszę i u siebie na mszyce popatrzeć, mam wrażenie, że dopiero teraz jakoś najwięcej wszystkich stworów

Wiesz co Irenko w tym roku to białych motyli jest rój ,te ich jaja też wiele szkód robią
Maciejkę pryskam esensją z tytoniu,bialuchy nie lubia tego zapachu
może i na inne roślinki spróbuję
mam dwie brukselki ,jedną odslonie i poswiece ,spryskam ja tytoniowym wywarem i zobacze czy sie utrzyma
dam znać
hanka_andrus 19:22, 27 wrz 2016

Lepiej łyżeczka soli na litr wody i tym polej-spryskaj kapustkę.
violka171 19:23, 27 wrz 2016

hanka_andrus napisał(a)
Lepiej łyżeczka soli na litr wody i tym polej-spryskaj kapustkę.

ok Haniu
Kindzia 20:04, 27 wrz 2016

Nożykiem...myślałam, że jakiś specjalny patent masz, bo oskrobki eleganckie. Chyba dużo czasu to zajmuje?

U mnie cały sezon robali praktycznie nie było, a teraz też wyległy. I mszyce, i skoczki na różach...paskudy!!!