Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

hanka_andrus 11:35, 20 kwi 2017

Kto tam miał Ciebie przyłapać, tylko osobisty fotograf! Przed świętami każdy zajęty czym innym, a i w święta równiez.

Fotka dla Ciebie z życzeniami pięknych kwitnień! Uchowały się, bo przy kłującej róży sarny nie żerują.

violka171 19:52, 20 kwi 2017

Jana napisał(a)
Violu szkoda wyrzucać szafirków piękne są, może by zrobić takie rabaty i obsadzić nimi kwadraty , robią obwódki z bukszpanów w tej formie to może i z szafitrków

Jana decyzja co do szafirków już zapadła,zostawiłam sobie mniejsza gromadkę a reszta poleci do Szmaragdowej i ogródka Ewy,widze jeszcze jedna osoba się pisze- jakoś podzielę
Radziu2013 19:53, 20 kwi 2017

Co tam Viola? Byłaś na działeczce? Są nowe foty?
violka171 19:56, 20 kwi 2017

Nallar napisał(a)
Kobito ile w Tobie jest energii....
Czy jest cos czego Ty nie potrafisz zrobić?
Sukienka, wstążeczki, piernikowe domeczki.....Szacun, a ten warzywnik.....
Widoków zazdroszczę, gdybym nie wiedziała że to Szczecin pomyślałabym że mieszkasz w górach.

Krasnalki na tle krokusów urocze.

musiałabym się zastanowić czego nie potrafie,pewnie dużo by się znalazło
violka171 20:00, 20 kwi 2017

HanaK napisał(a)
Wiola, szafirki są cudne, chętnie zapiszę się na cebulki, bo u mnie nadal tylko kilkadziesiąt, a co chcesz wsadzić zamiast szafirków ? Pytam, bo mi trochę roślin zostało po rewolucji.

A w ogóle to chciałam Ci powiedzieć, że jesienią wszystkie cebulaki wsadzę do doniczek (tak jak mi radziłaś), bo te, które wsadziłam do gruntu pod kamieniami mi porosły Dzieci biegają po klombach i przesuwają kamienie, cebule w donicach się tak nie wykrzywiają na boki, teraz już to wiem Pozdrawiam

tam gdzie szafirki wykopuję chce zrobic rabatę rózaną plus miejsce by usiąść przy kawie osłonięte Rubensami
ja na jesień wsadziłam w doniczki tulipki i powiem Ci zadowolona jak na razie jestem,bedzie mniej wykopywania bo tylko wyjme doniczkę i juz mam cebulki do suszenia ,tylko chyba za gesto je wsadzilam,zobaczymy jak wykopie co bedzie
prosze o adres na priv z podpisem szafirki
violka171 20:01, 20 kwi 2017

hanka_andrus napisał(a)
Kto tam miał Ciebie przyłapać, tylko osobisty fotograf! Przed świętami każdy zajęty czym innym, a i w święta równiez.

Fotka dla Ciebie z życzeniami pięknych kwitnień! Uchowały się, bo przy kłującej róży sarny nie żerują.

dziekuję Haniu i zazdroszcze tych ,mi się te nie uchowały nie wiem czemu
violka171 20:05, 20 kwi 2017

Radziu2013 napisał(a)
Co tam Viola? Byłaś na działeczce? Są nowe foty?

Radziu byłam dziś,fot nie mam bo obraz nędzy i rozpaczy po mrozach
hortki
piwonie
róze
liliowiec
cześć rozsad pomidorów w tunelu
omniegi
zmarzły
po aksamitkach został tylko brązowy ślad
Basilikum 20:09, 20 kwi 2017

ogladnelam zalegle fotki i dech mi zaparlo przy spacerowej fotce, Krasnalkom pasuja deszczowe plaszczyki

co bedzie nna miescu po szafirkach?
Radziu2013 20:09, 20 kwi 2017

Masakra U mnie dzisiaj zapowiadają -4 a okryte tylko mieczyki ale zobaczymy jak będzie do tej poty też miały być i nie było.

Nawet róże? A ja myślałem że jak róże można powiedzieć są na wpół zimozielone bo trzymają niektóre zielone listki całą zimę to teraz też się im nic nie stanie
A myślisz że ogólnie odbiją i zakwitną?
violka171 20:16, 20 kwi 2017

odbiją na bank ,ale czy to wpłynie negatywnie na kwitnienie tego nie wiem
nie pamietam o tej porze takiego mrozu
woda w beczce nawet mi zamarzła,normalnie w głowie sie nie miesci
ja nie okryłam mieczykow i nie widzialam by coś im dolegało ,stoja męznie