Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

sylwia_slomc... 12:44, 19 kwi 2017

Violu ja chętna !!! Szafirków mam co kot napłakał może z 6 szt. chętnie przytulę A czemu się pozbywasz, nie chcesz na obwódkę rabaty dać???
violka171 18:50, 19 kwi 2017

Milka napisał(a)
Bóg wybacza
Ale krasnalki happy na tle wspaniałej magnolii; nowy zakup wiąże się z rewolucją? co tez wymyśliłaś??

Mam plan na tej kwaterze zrobić mniejsze rabaty kwiatowe by nie było Misz -masz ,oraz miejsce na wypicie kawy z widokiem na Szczecin,oczywiście osłoniete nowymi Rubensami
violka171 18:53, 19 kwi 2017

katel napisał(a)

Dzięki!
Ale Ty masz piękną ziemię , ciemna, luźna - nie to co moja glina - ciekawe czy mi się uda moją tak kiedyś użyźnić

katel u mnie żyzna ziemia?nie wiesz co mówisz ,u mnie glina jak ta lala,jedynie na warzywniku zwiezlismy tony czarnoziemu
tu gdzie teraz robie to niestety da się tylko w deszczu wyplewić,bo jak wyschnie glina to skorupa się robi i tylko łom ratuję
ale i tu bedzie czarnoziem ,kiedyś ....
violka171 18:54, 19 kwi 2017

boguslawa_madejska napisał(a)
Wiola a u mnie zima.

u mnie tez niestety zimno zimno i jeszcze raz zimno noc -3 ,dziś snieg grad i deszcz wszystko po trochu spadało z nieba ech
violka171 18:58, 19 kwi 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Violu ja chętna !!! Szafirków mam co kot napłakał może z 6 szt. chętnie przytulę A czemu się pozbywasz, nie chcesz na obwódkę rabaty dać???

ha ha tak czułam ze się zgłosisz
Troszkę sobie zostawie ale nie za duzo-taki mniejszy dywanik ,pozbywam się reszty bo tu bedzie miejsce na kawkę pośród Rubensow i roż
Szafirkow coś koło 1000 cebul powinno być jak nie lepiej - z wielką przyjemnością oddam na Twoje ręce
wysuszę i wyslę Ci bo takie swieze się nie zmieszczą w paczkę a i waga ponad normę
Nallar 21:13, 19 kwi 2017

Witam w klubie pracujących w niedzielę.
Na spacer po Twoim ogrodzie wybiorę się po kolacji.
Jana 21:58, 19 kwi 2017

Violu szkoda wyrzucać szafirków piękne są, może by zrobić takie rabaty i obsadzić nimi kwadraty , robią obwódki z bukszpanów w tej formie to może i z szafitrków
katel 22:52, 19 kwi 2017

violka171 napisał(a)

katel u mnie żyzna ziemia?nie wiesz co mówisz ,u mnie glina jak ta lala,jedynie na warzywniku zwiezlismy tony czarnoziemu
tu gdzie teraz robie to niestety da się tylko w deszczu wyplewić,bo jak wyschnie glina to skorupa się robi i tylko łom ratuję
ale i tu bedzie czarnoziem ,kiedyś ....

Myślałam że Ty taka szczęściara że Ci się super ziemia trafiła a U Ciebie też glina jak u mnie - nie ma wyjścia będzie trzeba nad nią popracować
Nallar 23:11, 19 kwi 2017

Kobito ile w Tobie jest energii....
Czy jest cos czego Ty nie potrafisz zrobić?
Sukienka, wstążeczki, piernikowe domeczki.....Szacun, a ten warzywnik.....
Widoków zazdroszczę, gdybym nie wiedziała że to Szczecin pomyślałabym że mieszkasz w górach.

Krasnalki na tle krokusów urocze.

HanaK 11:00, 20 kwi 2017

Wiola, szafirki są cudne, chętnie zapiszę się na cebulki, bo u mnie nadal tylko kilkadziesiąt, a co chcesz wsadzić zamiast szafirków ? Pytam, bo mi trochę roślin zostało po rewolucji.

A w ogóle to chciałam Ci powiedzieć, że jesienią wszystkie cebulaki wsadzę do doniczek (tak jak mi radziłaś), bo te, które wsadziłam do gruntu pod kamieniami mi porosły Dzieci biegają po klombach i przesuwają kamienie, cebule w donicach się tak nie wykrzywiają na boki, teraz już to wiem Pozdrawiam

violka171 napisał(a)
Świąteczny spacerek-chodz pogoda nie dopisała,oczywiście wiadomo gdzie pl.Grunwaldzki i Kochane Magnolie

a reszta w ogrodzie spędzona na pracy-niech Bóg mi wybaczy pracowałam i przyłapali mnie
pozbywam się dywanu szafirków ,KTO CHETNY NA CEBULKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nadszedł czas na rewolucję w tym miejscu