Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 13:34, 25 kwi 2016

tulucy napisał(a)
Agata, co to za trzmielina? moja jakaś inna, zimozielona jest. Taką bym chciała jak Twoja - czego mam szukać?

To Trzmielina Oskrzydlona " compactus" . Na wejściu rosną dwie i darzę je miłością bezgraniczną za ten kolor Jak mi się uda to w tym roku zrobię tam porządku na tej rabacie, a jak nie to w przyszłym

AgataP 13:36, 25 kwi 2016

Agania napisał(a)
Piękne zakupy chyba, któraś z Was ma busa...olbrzymi ten Twój tulipanowiec....super wyprawa i zgrana z Was paczka dziewczyny

Nie, dajemy radę osobówkami, ale jak tylko dziewczyny krzykną to wypinam fotele i mamy prawie buda, mój to van na 7 miejsc więc wejdzie duuużo

A zgrana owszem, niedawno dołączyłam do grupy a mam wrażenie że znam wszystkie od dawna Wszystkie są super pozytywnie zakręcone
tulucy 13:47, 25 kwi 2016

Jak Ty masz fajnie połączone płyty chodnikowe z kamieniami, super to wygląda trzmielinę zapisałam, dzięks
AgataP 14:27, 25 kwi 2016

tulucy napisał(a)
Jak Ty masz fajnie połączone płyty chodnikowe z kamieniami, super to wygląda trzmielinę zapisałam, dzięks

Luśka dzięki, to był "produkt" wymyślony - płyty chodnikowe z odzysku, podkłady też, a kamieni to u mnie dostatek. Mąż układał płyty, ja kamienie

Luteczka 14:36, 25 kwi 2016

potwierdzam co mówi Lucy, Agatko fajnie wygląda to połączenie kamieni , płyt i podkładów, na żywo jeszcze lepiej
AgataP 15:13, 25 kwi 2016

Luteczka napisał(a)
potwierdzam co mówi Lucy, Agatko fajnie wygląda to połączenie kamieni , płyt i podkładów, na żywo jeszcze lepiej

Ewuś, w tym roku mycie generalne wszystkiego, a potem traktujemy podkłady olejem więc liczę że będzie lepiej, czyściej, bo na razie to taki żywioł
Poza tym wiesz, potrzeba matką wynalazków
tulucy 16:40, 25 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Luśka dzięki, to był "produkt" wymyślony - płyty chodnikowe z odzysku, podkłady też, a kamieni to u mnie dostatek. Mąż układał płyty, ja kamienie

Najważniejsze, że naprawdę fajnie wygląda
tulucy 22:55, 25 kwi 2016

Agata, a co dasz w tę "ćwiartkę" przy ganku? Czy już tam coś posadziłaś?
AgataP 09:02, 26 kwi 2016

tulucy napisał(a)
Agata, a co dasz w tę "ćwiartkę" przy ganku? Czy już tam coś posadziłaś?

Lucy na obecną chwilę będą tam stały oleandry, tam jest totalna patelnia,
ukrop jaki mało która roślina wytrzyma
Myślałam by zrobić tam donice betonowe na stałe, a roślinki mobilne

Ale jakimś rozwiązaniem byłby też np jeden gracillimus.

Ja muszę dojrzeć do decyzji, jak już coś postanowię to raczej trzymam się obranego kursu

A masz jakiś pomysł ?
kasja83 09:18, 26 kwi 2016

AgataP napisał(a)

To Trzmielina Oskrzydlona " compactus" . Na wejściu rosną dwie i darzę je miłością bezgraniczną za ten kolor Jak mi się uda to w tym roku zrobię tam porządku na tej rabacie, a jak nie to w przyszłym

Awwww-Agata jak pięknieKolory grają cudnie!