Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

BasiaLT 18:47, 09 mar 2017

Tulipany coraz większe
paulina_ns 18:51, 09 mar 2017

Ja też Basiu dzisiaj ciachnelam hortensje i nawet jeszcze troszke niżej niż Ty, nie wiem czy dobrze to zrobiłam,ale w tamtym roku zrobiłam podobnie i ładnie się później rozkrzewily. Bardzo je lubię są praktycznie bezproblemowe, teraz tak pusto bez nich, bo miały jeszcze ususzone kwiaty. Zastanawiam się, czy nie zastosować w tym roku jakiś nawóz dla nich polecasz coś? Czy młode okazy też mogę nawiez, czy nie? No i przede wszystkim kiedy można nawozic?

Ps. Piękne masz krokusy!
Rosa 18:58, 09 mar 2017

Basiu chyba pora zmienić nazwę wątku. Ja tu ścierniska nie widzę tylko wypielęgnowany ogród .
BasiaLT 18:58, 09 mar 2017

Zmieniłam przed domem kompozycje w donicach. Słabo widać ale w środku są tulipany i bukszpan. Przed świętami dorzucę pisanki
BasiaLT 19:01, 09 mar 2017

paulina_ns napisał(a)
Ja też Basiu dzisiaj ciachnelam hortensje i nawet jeszcze troszke niżej niż Ty, nie wiem czy dobrze to zrobiłam,ale w tamtym roku zrobiłam podobnie i ładnie się później rozkrzewily. Bardzo je lubię są praktycznie bezproblemowe, teraz tak pusto bez nich, bo miały jeszcze ususzone kwiaty. Zastanawiam się, czy nie zastosować w tym roku jakiś nawóz dla nich polecasz coś? Czy młode okazy też mogę nawiez, czy nie? No i przede wszystkim kiedy można nawozic?

Ps. Piękne masz krokusy!

Bardzo dziękuję no właśnie wiem że hortensje tnie się bardzo nisko al trochę się cykałam. Będę nawozić specjalnym nawozem do hortensji.
BasiaLT 19:02, 09 mar 2017

Rosa napisał(a)
Basiu chyba pora zmienić nazwę wątku. Ja tu ścierniska nie widzę tylko wypielęgnowany ogród .

Ewus bardzo to miłe co piszesz ale ogrodu to jest jakieś 20%. To tylko tak ładnie wygląda na zdjęciach.
paulina_ns 19:08, 09 mar 2017

BasiaLT napisał(a)

Bardzo dziękuję no właśnie wiem że hortensje tnie się bardzo nisko al trochę się cykałam. Będę nawozić specjalnym nawozem do hortensji.

Uwierz mi,że przecięte nawet przy samej ziemi zakwitną, w tamtym roku trochę za bardzo mnie poniosło a kiedy można je nawozic?
zbigniew_gazda 19:26, 09 mar 2017

Najbardziej mi się podobają tulipany w żwirku. Cudnie będzie jak zakwitną.
asiak 19:28, 09 mar 2017

Tulipanki rzeczywiście śliczne
Rosa 19:38, 09 mar 2017

BasiaLT napisał(a)

Ewus bardzo to miłe co piszesz ale ogrodu to jest jakieś 20%. To tylko tak ładnie wygląda na zdjęciach.

Basiu, ja tam komplementów bezpodstawnych prawić nie potrafię. Doceniam ogrom pracy, które w tak krótkim czasie wykonaliście. Już jest co podziwiać!!! A że jeszcze dużo zostało do zrobienia to tylko trzeba się cieszyć, że będzie powstawało coś nowego i pięknego .
Wiesz jak sadzę roślinkę to traktuję ją jak dziecko. Stale latam do niej i patrzę czy jej dobrze u mnie. To wielka frajda i nie wyobrażam sobie, by to mogło kiedyś się skończyć. Ogród to dzieło nieskończone jak mawiają starzy doświadczeni ogrodnicy i łapią za łopatę i latają coś sadzić, dosadzać i przesadzać .
Zmieniaj, zmieniaj i proszę mi się tutaj nie wykręcać .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies