Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

violaskom 21:37, 22 cze 2020

Basiu dobrze, że w końcu i u Ciebie popadało. Ostróżki masz piękne. Ja nie miałam pojęcia o wycinaniu słabych pędów. Mam dużo swoich wysianych, spróbuję to zastosować u siebie. Cosmosy przytnij trochę i zrobią się większe. Na tym zdjęciu ten biały przetacznik jak jest wysoki?
BasiaLT 21:38, 22 cze 2020

BasiaLT 21:38, 22 cze 2020

BasiaLT 21:41, 22 cze 2020

violaskom napisał(a)
Basiu dobrze, że w końcu i u Ciebie popadało. Ostróżki masz piękne. Ja nie miałam pojęcia o wycinaniu słabych pędów. Mam dużo swoich wysianych, spróbuję to zastosować u siebie. Cosmosy przytnij trochę i zrobią się większe. Na tym zdjęciu ten biały przetacznik jak jest wysoki?

Violu ale te kosmosy to takie wypierdki że jak je przytnę to już wcale ich nie będzie widać.
Przetaczniki mają jakieś 80 cm.
W mnie trochę słabo popadało bo dzisiaj wzięłam się na plewienie największej skarpy to już była sucha.
violaskom 21:45, 22 cze 2020

BasiaLT napisał(a)

Violu ale te kosmosy to takie wypierdki że jak je przytnę to już wcale ich nie będzie widać.
Przetaczniki mają jakieś 80 cm.
W mnie trochę słabo popadało bo dzisiaj wzięłam się na plewienie największej skarpy to już była sucha.

Obetnij tylko kwiatki, tyle wystarczy. A to białe to przetacznik, czy przetacznikowiec?
adewzuol 09:02, 23 cze 2020

Uwielbiam stipę i przepięknie u Ciebie wygląda. U mnie też się rozsiewa gdzie chce i rośnie nawet tam gdzie prawie nie ma ziemii. Ale jak ją przesadzam, gdzie ja chce, to kaprysi i nie zawsze dalej rośnie.
Ostróżki mega, marzę o takich właśnie wysokich, wyrastających ponad rabatę. Patent z obcinaniem tych słabszych bocznych może mieć sens. U mnie słabo się rozsiewają.
Makusia 13:33, 23 cze 2020

Stipa jest niesamowita- pamiętam, jak ją wysiewałam na parapetach, jak pikowałam i dbałam. A w tym roku musiałam zagładę totalną wcielić w życie, bo w kostce miałam ostnicowy dywan- sieje się na potęgę, ale też w ogóle jej nie wyczesywałam w zeszłym sezonie.

Raport deszczowy u Ciebie bez zmian?
BasiaLT 07:36, 24 cze 2020

violaskom napisał(a)

Obetnij tylko kwiatki, tyle wystarczy. A to białe to przetacznik, czy przetacznikowiec?

Viola nie mam pojęcia czy to przetacznik czy przetacznikowiec. Nawet nie pamiętam skąd go mam.
BasiaLT 07:40, 24 cze 2020

Makusia napisał(a)
Stipa jest niesamowita- pamiętam, jak ją wysiewałam na parapetach, jak pikowałam i dbałam. A w tym roku musiałam zagładę totalną wcielić w życie, bo w kostce miałam ostnicowy dywan- sieje się na potęgę, ale też w ogóle jej nie wyczesywałam w zeszłym sezonie.

Raport deszczowy u Ciebie bez zmian?

Martuś ano bez zmian. Jedyna zmiana to słońce i zero chmur lub słońce i lekkie chmurki. Wczoraj już musiałam podlewać ogród ręcznie bo na najbardziej nasłonecznionych miejscach już było sucho.
Dominika11 07:43, 24 cze 2020

ale łany stipowe - bosko to wygląda