Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

eda 23:11, 09 lip 2016

Kasiek napisał(a)
Jejciu ale pachnaca roze mamy

Bbboskie różyczki kolorek nieziemski katalpy szkoda ach.. mi też gałąź tulipanowca połamały wiatro deszcze ostatnio ..psiunia kochana jak mamusia tak samo kocha kwiotki
Kasiek 14:41, 10 lip 2016

hanka_andrus napisał(a)

.
Nie używając chemii to tylko ...ogniem i mieczem. Miecza już użyłaś, pozostał ogień.

Oj Hanus, gdybym tylko choc troche tym dymem z ognia podbrudzila sasiadom garaz...to by mnie w tym ogniu upiekli
Bede ciac i ciac i ciac...i ciac...ciac...ciac...a kiedys nowi wlasciciele ogrodu beda sie z nia meczyc dalej
Kasiek 14:42, 10 lip 2016

Basilikum napisał(a)
no i wpuscic taka z pila do gordu
to miejsce szybko sie zamieni w pachnacy zakatek

Niech Ci sie dobrze dzieje smok

Dzieki za smoka
Kasiek 14:43, 10 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Liliowce u mnie też pięknie rosną i muszę je ograniczać. Lubię je bardzo. Od wczesnej wiosny piękne liście robią za trawę

Piszesz, że nie obcinałaś lawendy. Czy po przekwitnięciu należy ją obciąć i zakwitnie ponownie?

Wiuniu nie mam najmniejszego pojecia jak sie obchodzic z lawenda Nie cielam jej w tamty roku, u mnie rosnie na ciezkiej glinie i ...rosnie. A jak dlugo? Zobaczymy.
Popytaj moze dziewczyn ktore maja wieksze doswiadczenie z lawenda
Kasiek 14:45, 10 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)

Jest bardzo krucha, dlatego trzeba jej przycinać koronę, by stosunek głowy do grubości nogi był proporcjonalny. Daj solidnego palika, przytnij ... i będzie zyc, uformujesz ja ponownie

Tak ja polamalo, ze z jednej strony jest calkiem lysa...Nawet nie chce na nia patrzec...kolejne galezie sa gotowe do polamania...
Kasiek 14:46, 10 lip 2016

hanka_andrus napisał(a)
Współczuję rozdarcia katalpy! Ja bym zrobiła wg rady Ani! Pień gruby, i jak się pozbiera po przejściach będzie mocniejsza,

Oczywiscie ze bede ja ratowac ale cos mi sie wydaje, ze zostala zle zaszczepiona...bardzo slabe to miejsce i sie zaczyna otwierac...
Kasiek 14:48, 10 lip 2016

ewa004 napisał(a)
Ty prawdziwa demolkę z ta różą zrobiłaś Nie myślałam że mówimy o takim DRZEWIE
Buziaczki Kasiu i czekam na wiadomośc

Nie tylko z roza Ewus....
Kasiek 14:50, 10 lip 2016

Bogdzia napisał(a)
Zaglądam ale z wrazenia nic nie pisałam , Edenki , rubens najpiękniejsze na Ogrodowisku poległy????????Dziewczyna z piłą to jednak spustoszenie.

Spokojnie Bozenko, rubens odrosnie, nie ruszalam korzeni tylko obcielam mu troche gory Edenka bardzo zachorowal i nie bylo sensu jej tak zostawiac i czekac az zarazi mi reszte towarzystwa. Odrosnie
I moze nie spustoszenie a troche porzadku wprowadzilam, czasami tak trzeba odmlodzic miejsca
Kasiek 14:51, 10 lip 2016

elka_ napisał(a)

Witam serdecznie
Przyszłam pooglądać wątek, a tu już na drugiej stronie takie wspaniałości lecę oglądać dalej

Czy to z jednej sadzonki?

Witaj Elu
Tak, to jedna roslina, dzisiaj juz 3 razy wieksza Ten clematis bardzo szybko rosnie...
Kasiek 14:52, 10 lip 2016

Milka napisał(a)
Ale rozpierduchę robisz!!!
Rubensika nie żal, tak nam polecałaś???

Nie zal bo odrosnie.