Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

Kasiek 22:23, 14 maj 2018

gosika67 napisał(a)
Ogród zachwyca kolorami, u nas dzisiaj padało i ochłodziło się,u mnie irysy, krzewuszki,rodki, azalie w pierwszym rzędzie , za nimi potem piwonie, róże i powojniki, póki co mają pąki.Te piwonie wielkie zachwycają, widziałam takie w ogrodzie botanicznym. W każdej części ogrodu u Ciebie można się zatrzymać, podziwiać i nie nudzić się.

Goniu, ta wiosna jest niesamowita, naprawde nie pamietam takiej tu, na bawarskiej ziemi Kwitnie wszystko naraz, konwalie z ogorkami Musze do Ciebie podskoczyc, widzialam u Ciebie krzew, ktory juz dawno w padl mi w oko i nie znam nazwy
gosika67 22:24, 14 maj 2018

Moje dziewczyny oglądały zdjęcia z wyjazdu, zachwycone krajobrazami.
Radziu2013 22:35, 14 maj 2018

Hej Kasiu

Ja nie wiem co mam napisać o Rubensach...powiedzieć, że pięknie to nic nie powiedzieć...

Ogórki też już Tobie kwitną? U nas jeszcze nie wykiełkowały...

Kleszcze są okropne...nie tyle się ich boje co mnie obrzydzają...nigdy ich też nie wyciągam psinie...ostatnio Fafik gdzieś złapał jednego i tata wyciągał...niestety łepek z fragmentami łap został w skórze i weterynarz musiał wycinać Na szczęście nie trwało to długo...

Pozdrawiam
ElzbietaFranka 00:08, 15 maj 2018

Kasiu U Goni pytalas o bialy krzaczek to tawula szara. Sa jeszcze inne tawuly tez z tych zwisajacych mam 3 odmiany.
Jeszcze jedna najpozniejsza dopiero co ma zamiar kwitnac biale rozetki.
ElzbietaFranka 00:21, 15 maj 2018

Kasiek napisał(a)
Idziemy do ogrodu? Pada rzesisty deszcz, pachnie wszystko cudownie, rosliny sa podlane, pelnia szczescia

Pierwsza roza New Dawn...

I odrazu ja oberwalam i wrzucilam do kominka

U nas nie pada od poczatku kwietnia, dzisiaj myslalam, ze. Lunie a tu guzik chmury czarne obeszly dookola i nic.
Nie dosyc, ze sucho to wszystko szare, bure pylace drzewa zostawily pyl wszystko wyglada jak po wybuchu wulkanu.
Ten gasienica w zeszlym roku tez zaatakowala roze pnaca.
Dzisiaj kupilam rododendrona i nie zauwazylam ze ma liscie pogryzione od opuchlaka, musze go podlac w donicy preparatem aby nie wpuscic do gleby robactwa.
Kleszcze sie panosza na calego.

Pozdrawiam Kasiu
Kawa 08:04, 15 maj 2018

Kasiu gratuluje wygranej!
kleszcze fujj
montany - cudne wzdycham do twoich i aż załuję że moje marne w tym roku
piękne piwonie i rh
gobasia 09:25, 15 maj 2018

Kasiu gratuluję potrójnie...
Nagroda w pełni zasłuzona...
.pieknie u Ciebie jak w raju
sylwia_slomc... 09:59, 15 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

U nas nie pada od poczatku kwietnia, dzisiaj myslalam, ze. Lunie a tu guzik chmury czarne obeszly dookola i nic.
Nie dosyc, ze sucho to wszystko szare, bure pylace drzewa zostawily pyl wszystko wyglada jak po wybuchu wulkanu.
Ten gasienica w zeszlym roku tez zaatakowala roze pnaca.
Dzisiaj kupilam rododendrona i nie zauwazylam ze ma liscie pogryzione od opuchlaka, musze go podlac w donicy preparatem aby nie wpuscic do gleby robactwa.
Kleszcze sie panosza na calego.

Pozdrawiam Kasiu

Na kleszcze preparat u siebie wstawiałam ...nie tak dawno....rolnicy u nas stosują
Szkoda różyczki, trzeba ja opryskać chyba
Korzenie spytaj Bogdzi, ale może można dokładnie wypłukać z ziemi? tylko chyba dopiero jesienią, do ogrodu bym nie wystawiała, żeby z doniczki nie wylazły jak podlejesz
Magleska 20:02, 15 maj 2018

nadrobiłam zaległości
po pierwsze ,to bardzo bardzo się cieszę z Twojej wygranej -w pełni zasłużona i Wielkie Gratulacje
po drugie fotki kleszczy niby okropne ,ale jako fotki ,to świetne
a po trzecie wszystkie kfiatuchy śliczne
buziaki
eda 22:35, 15 maj 2018

Kasiek napisał(a)
Podziele sie z Wami moja radosna nowina Moj ogrod wygral konkurs Miss Zdobyl trzy pierwsze miejsca w kategorii
Najladniejszy
najbardziej pomyslowy
najladniej kwitnacy
W moim rejonie. Ogrodow w konkursie startowalo 349

I jak sie tu nie cieszyc

Super że napisałaś haaa cieszymy się z Tobą Kasiu tyle serca wkładasz w ogród i nie tylko rośliny , żyjątka , ptaki to wszystko tak pięknie ci się odwdzięcza swoim bytem u ciebie i to miłe że jesteś zauważona no w końcu haaa bardzo się cieszę Gratulacjeeeeeee !!!