Goniu, ta wiosna jest niesamowita, naprawde nie pamietam takiej tu, na bawarskiej ziemi Kwitnie wszystko naraz, konwalie z ogorkami Musze do Ciebie podskoczyc, widzialam u Ciebie krzew, ktory juz dawno w padl mi w oko i nie znam nazwy
Ja nie wiem co mam napisać o Rubensach...powiedzieć, że pięknie to nic nie powiedzieć...
Ogórki też już Tobie kwitną? U nas jeszcze nie wykiełkowały...
Kleszcze są okropne...nie tyle się ich boje co mnie obrzydzają...nigdy ich też nie wyciągam psinie...ostatnio Fafik gdzieś złapał jednego i tata wyciągał...niestety łepek z fragmentami łap został w skórze i weterynarz musiał wycinać Na szczęście nie trwało to długo...
Kasiu U Goni pytalas o bialy krzaczek to tawula szara. Sa jeszcze inne tawuly tez z tych zwisajacych mam 3 odmiany.
Jeszcze jedna najpozniejsza dopiero co ma zamiar kwitnac biale rozetki.
U nas nie pada od poczatku kwietnia, dzisiaj myslalam, ze. Lunie a tu guzik chmury czarne obeszly dookola i nic.
Nie dosyc, ze sucho to wszystko szare, bure pylace drzewa zostawily pyl wszystko wyglada jak po wybuchu wulkanu.
Ten gasienica w zeszlym roku tez zaatakowala roze pnaca.
Dzisiaj kupilam rododendrona i nie zauwazylam ze ma liscie pogryzione od opuchlaka, musze go podlac w donicy preparatem aby nie wpuscic do gleby robactwa.
Kleszcze sie panosza na calego.
Na kleszcze preparat u siebie wstawiałam ...nie tak dawno....rolnicy u nas stosują
Szkoda różyczki, trzeba ja opryskać chyba
Korzenie spytaj Bogdzi, ale może można dokładnie wypłukać z ziemi? tylko chyba dopiero jesienią, do ogrodu bym nie wystawiała, żeby z doniczki nie wylazły jak podlejesz
nadrobiłam zaległości
po pierwsze ,to bardzo bardzo się cieszę z Twojej wygranej -w pełni zasłużona i Wielkie Gratulacje
po drugie fotki kleszczy niby okropne ,ale jako fotki ,to świetne
a po trzecie wszystkie kfiatuchy śliczne
buziaki
Super że napisałaś haaa cieszymy się z Tobą Kasiu tyle serca wkładasz w ogród i nie tylko rośliny , żyjątka , ptaki to wszystko tak pięknie ci się odwdzięcza swoim bytem u ciebie i to miłe że jesteś zauważona no w końcu haaa bardzo się cieszę Gratulacjeeeeeee !!!