Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

eda 22:41, 15 maj 2018

Kasiek napisał(a)
Co ciekawsze...oddzielony od powiedzmy ,, matki,, ten maly kleszczyk, polozony obok, szybciutko maszerowal z powrotem do matki. Zataczal male kolko i ponownie chowal sie pod brzuch. Sprawdzilam to kilka razy, zawsze ten maly wracal pod brzuch.

Nigdy nie interesowalam sie az tak doglebnie zyciem kleszczy, fuj, boje sie ich Ale ta sytuacja i spostrzezenia mnie zainteresowaly
Swoja rodzine i nasze zwierzaki, staram sie chronic olejem z czarnego kminku. Kleszcze sie nam zdazaja, ale raczej sporadycznie

bardzo ciekawa rodzinka ....ja już dwa razy wyciągałam Pusiowi kleszcza ale na szczęście wysuszonego bo ma obróżkę więc wbił się i zginął więc u nas też jest ich mnóstwo czytałam że chroni zapach lawendy i cytryny one tego nie lubią buziaczki Kasiulek
KasiaWB 17:26, 16 maj 2018

Gratuluję wygranej, w pełni zasłużona ogród prezentuje się wspaniale

p.s. A kleszczy nigdy nie dotykaj gołą ręką, nawet zdejmując ze zwierzaka. Jest się czego bać.

Serdecznie pozdrawiam
gosika67 21:20, 19 maj 2018

Kasiu gdzie jesteś czyżby na wyprawie?
katel 17:44, 20 maj 2018

Kasiu nadrabiam i doczytałam o konkursie - GRATULACJE!!!! Jak najbardziej zasłużona wygrana
Kasiek 21:42, 20 maj 2018

gosika67 napisał(a)
Moje dziewczyny oglądały zdjęcia z wyjazdu, zachwycone krajobrazami.

Ciesze sie
Kasiek 21:42, 20 maj 2018

Radziu2013 napisał(a)
Hej Kasiu

Ja nie wiem co mam napisać o Rubensach...powiedzieć, że pięknie to nic nie powiedzieć...

Ogórki też już Tobie kwitną? U nas jeszcze nie wykiełkowały...

Kleszcze są okropne...nie tyle się ich boje co mnie obrzydzają...nigdy ich też nie wyciągam psinie...ostatnio Fafik gdzieś złapał jednego i tata wyciągał...niestety łepek z fragmentami łap został w skórze i weterynarz musiał wycinać Na szczęście nie trwało to długo...

Pozdrawiam

Okropne sa, boje sie ich i tez sie brzydze
Kasiek 21:43, 20 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu U Goni pytalas o bialy krzaczek to tawula szara. Sa jeszcze inne tawuly tez z tych zwisajacych mam 3 odmiany.
Jeszcze jedna najpozniejsza dopiero co ma zamiar kwitnac biale rozetki.

Elu, dziekuje, musze sie im przyjrzec
Kasiek 21:44, 20 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

U nas nie pada od poczatku kwietnia, dzisiaj myslalam, ze. Lunie a tu guzik chmury czarne obeszly dookola i nic.
Nie dosyc, ze sucho to wszystko szare, bure pylace drzewa zostawily pyl wszystko wyglada jak po wybuchu wulkanu.
Ten gasienica w zeszlym roku tez zaatakowala roze pnaca.
Dzisiaj kupilam rododendrona i nie zauwazylam ze ma liscie pogryzione od opuchlaka, musze go podlac w donicy preparatem aby nie wpuscic do gleby robactwa.
Kleszcze sie panosza na calego.

Pozdrawiam Kasiu

Mam problem z opuchlakami, rowniez dlatego, ze sasiedzi nic z nimi nie robia, chrzaszcze przemieszczaja sie bardzo szybko w poszukiwaniu pozywienia...
Kasiek 21:45, 20 maj 2018

Kawa napisał(a)
Kasiu gratuluje wygranej!
kleszcze fujj
montany - cudne wzdycham do twoich i aż załuję że moje marne w tym roku
piękne piwonie i rh

Czas piwonii sie zaczal, cudne saDzieki
Kasiek 21:45, 20 maj 2018

gobasia napisał(a)
Kasiu gratuluję potrójnie...
Nagroda w pełni zasłuzona...
.pieknie u Ciebie jak w raju