Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

Kasiek 15:09, 02 sty 2022

Joku napisał(a)
Ten niebieski piękny. Twoja sadzonka zakwitła w tym samym sezonie?

Jolu, tak, pare tygodni pozniej. Chociaz nie miala prawa zakwitnac....
Nie miala, ale wbrew wszystkiemu zakwitla i to trzema kwiatami. Dwa zdazyly sie pieknie rozwinac, trzeci stanal w miejscu bo zamknal go pierwszy, dosc mocny mroz.
Moj lotos kupilam bardzo pozno, latem juz z tego co pamietam.
Z tego co opowiadal mi sprzedawca, lotos zakwitnie juz w pierszym roku po posadzeniu, tylko trzeba wczesnie zaczac caly ten proces Moze przy okazji, zamkne w pigulce to co juz na temat lotosow wiem, ale to za chwilke
Jedno wiem napewno; te cudne kwiaty, warte sa tego by miec je w ogrodzie. W tym roku chce kupic nastepna odmiane i....O tym tez za chwilke
Kasiek 15:19, 02 sty 2022

Basieksp napisał(a)
Piękne są

Cudne, a wyhodowane na,, wlasnej piersi,, jeszcze piekniejsze
Kasiek 15:26, 02 sty 2022

Alija napisał(a)
Kasiu, ależ piękności pokazujesz, trudno oczy od nich oderwać. Tym bardziej, że za oknem zima, a do wiosny jeszcze daleko.
Fajnie, że już jesteś.
Pozdrawiam.

Alijko, oj tak, te kwiaty, ale i liscie sa cudowne...
Mowisz ze do wiosny daleko?

U mnie juz pierwsze wiosenne proby generalne Co prawda jeszcze i mroz scisnie i zasypie nas sniegiem, ale takie widoki, bardzo ciesza

Kasiek 15:27, 02 sty 2022

A to...Chyba czosnek ozdobny?

Kasiek 15:41, 02 sty 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Boszszsz Kasia ależ masz powrót z przytupem Nawet nie miałam pojęcia, ze jest tyle odmian kolorystycznych i kształtów kwiatów

Z przytupem powiadasz... Narazie ledwo powlocze nogami, dzisiaj bylam po raz pierwszy raz na spacerze, w lesie, cale 15 minut...Ale...Kokardki na kitkachh juz butnie na wietrze lopoca
Kasiek 15:43, 02 sty 2022

BASIA8 napisał(a)
Kasiek bardzo się cieszę że jesteś dużo zdrówka Kochana na ten Nowy Rok dla Ciebie, Twoich Bliskich i Całej Ogrodowiskowej Rodziny.
Serce się raduje na Twoje wpisy. Będę zaglądała.

Basienko, kochana dziewczyna z Ciebie...
Kasiek 15:46, 02 sty 2022

Mgduska napisał(a)
Ja tu bywam milczkiem, ale jak usłyszałam o Twoim chorowaniu, to się przeraziłam. Też się bardzo cieszę, że z tego wyszłaś Za wcześnie na rajskie grządki, trzymaj się, kobieto Wracaj do sił

Mgdusko, chyba mam tu jeszcze cos do zrobienia, na tym padole...
Postaram sie, kazdego dnia o krok do przodu
Dziekuje...
Kurcze. Lzy mi poplynely
Gardenarium 17:27, 02 sty 2022

Dzisiaj też rzuciłam temat, że trzeba się spieszyć z cięciem traw, bo potem zdepczemy przebiśniegi

Instagram Ogrodowiska
Kasiek 18:04, 02 sty 2022

Gardenarium napisał(a)
Dzisiaj też rzuciłam temat, że trzeba się spieszyć z cięciem traw, bo potem zdepczemy przebiśniegi

Dana, moje trawy, prawie wszystkie, tne jesienia, wiec moje wiosenne sa jak na dloni Prawie, bo kilka zostawiam ptakom, cos tam sobie skubia
W tym roku nie obcielam rowniez najnowszych hakonek, zamowilam juz je pozna jesienia, cos okolo 40 sztuk, zima praktycznie i sadzilam na szybko. Te, stoja nie obciete
W wielu miejscach w ogrodzie, pierwsze oznaki wiosny juz ruszyly, ale, to tacy zwiadowcy, tutaj zawsze tak jest. Potem przychodzi ...duzoooo sniegu i wiosenne ukrywaja sie w sniegu
Kasiek 18:28, 02 sty 2022

inka74 napisał(a)
Dobrze, że już lepiej się czujesz. Powrotu do pełni zdrowia życzę! Te choróbsko podstępne jest i zbiera żniwo. Ja po 3-ciej dawce szczepionki jestem i na razie się trzymam. Mam nadzieję, że jeżeli nawet się zarażę to przejdę chorobę w miarę bezboleśnie. Choć nie mam na to żadnej gwarancji, niestety...

Przepiękne kwiaty pokazujesz. Aż bym chciała jakąś nawet małą sadzawkę mieć

Lotosy rosna rowniez w wiekszych wiadrach
Dziekuje...