Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

sylwia_slomc... 23:57, 11 kwi 2022

Fontanny zachwycające i niesamowicie pomysłowe Chyba zacznę wieszać cytrusy i banany w ogrodzie
Magleska 05:09, 12 kwi 2022

Kasiu cudowne miejsce z przyjemnością obejrzałam fotorelację i bardzo bym chciała na żywo zobaczyć te miejsce
zostawiam swój zachwyt .........a teraz wzdycham ,bo czas zbierać się do pracy
ElzbietaFranka 08:14, 12 kwi 2022

Kasiek napisał(a)

Kasiu już pisałam region przepiękny. Rośliny mają specjalny mikroklimat na tej wyspie wszystko co sobie zyczs. Woda, ciepelko czego im trzeba wiecej. Widziałam ogromną metasekwoja mam nadzieję, że moja też taka urośnie kiedys. Różaneczniki stare egzemplarze ale jakie kwitnące.

Odnośnie tych motyli, czy one sobie fruwają na wolności czy w tej szklarni dużej. Te owoce południowe dobry pomysł a te motyle zwabić ale u nas nie ma takich piękności.
mirkaka 16:57, 12 kwi 2022

Kasiek napisał(a)

Tam maja najlepszych ogrodnikow w kraju, wiec jestem pewna, ze to ciecie bylo przemyslane i nie bez powodu.
Mi tez bylo po prostu przykro jak to zobaczylam, ale my patrzymy chyba przez pryzmat naszych ogrodow ...

Mirko, nie placz Specjalnie dla Ciebie, za pare dni zrobie zdjecie jeszcze wiekszego rh...Chociaz go juz tu pokazywalam, ale...Tak na pocieszenie

Dziękuję Oby i tego nie skrócili
galgAsia 17:50, 12 kwi 2022

Kasia, cudowności pokazujesz
Na takiej wyspie mogłabym zamieszkać
Kasiek 21:41, 12 kwi 2022

tulucy napisał(a)
Uważam, właśnie planuje komplet badań zrobić, do kardiologa też iść. Ehhh...

Może mi się uda kiedyś m namówić. A jak nie, to rodziców może... Za kilka lat, jak dzieci pójdą na swoje

Dzieci mozesz wziasc z soba, ta wyspa jest i dla dzieci atrakcja
Wiem....
Kasiek 21:44, 12 kwi 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Fontanny zachwycające i niesamowicie pomysłowe Chyba zacznę wieszać cytrusy i banany w ogrodzie

Ja dla motyli mam rozchodniki, Ty proponujesz owoce, dobry pomysl
Kasiek 21:47, 12 kwi 2022

Magleska napisał(a)
Kasiu cudowne miejsce z przyjemnością obejrzałam fotorelację i bardzo bym chciała na żywo zobaczyć te miejsce
zostawiam swój zachwyt .........a teraz wzdycham ,bo czas zbierać się do pracy

Maglesku, przeciez mozesz
Kasiek 21:59, 12 kwi 2022

ElzbietaFranka napisał(a)

Kasiu już pisałam region przepiękny. Rośliny mają specjalny mikroklimat na tej wyspie wszystko co sobie zyczs. Woda, ciepelko czego im trzeba wiecej. Widziałam ogromną metasekwoja mam nadzieję, że moja też taka urośnie kiedys. Różaneczniki stare egzemplarze ale jakie kwitnące.

Odnośnie tych motyli, czy one sobie fruwają na wolności czy w tej szklarni dużej. Te owoce południowe dobry pomysł a te motyle zwabić ale u nas nie ma takich piękności.

Ela, o tak, klimat tam na wyspie jest inny. Ogolnie rejony Bodenskiego maja inny klimat.
Te motyle ktore pokazuje na zdjeciach, sa w domu motyla

A w tej duzej szklarni, sa pokazy orchidei z calego swiata, lub inne tego typu imprezy. Jest tez mala kawiarenka z pysznymi ciastami i napojami.

Mam nadzieje, ze jedna z ogrodniczek z Ogrodowiska, pamieta nasz wspolny pobyt na tej wyspie i te cudne orchidee.

Kasiek 22:00, 12 kwi 2022

mirkaka napisał(a)

Dziękuję Oby i tego nie skrócili