Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą » Edycja postu

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

m_gocha 21:57, 17 lut 2020

Kawa napisał(a)
Bardzo ładne podsumowanie
hakone rzeczywiście gwiazdorzą
masz baaardzo dużo roślin i to takich które tez lubię
pogodowo faktycznie było ciężko no i te szybkie przymrozki które wszystko ścięły

dobrego roku Gosia

No Kami faktycznie duuuuuuuużo tych roślinek różniastych u mnie (stąd i taka nazwa wątku) I przez to niestety roboty niekiedy więcej niż w dużym ogrodzie

A u Ciebie widzę, że plany powiekszania rabat się pojawiły. Oj będzie co oglądać

Pola 16:51, 23 lut 2020

Piękny mały ogród, trafiłam przez przypadek czytając twoją petycję u Danusi.
6 arów to dokładnie tak jak u mnie, tylko inny układ i mój jest trochę młodszy.
Zgadzam się obfitość to to co również i Ja lubię.
Będę zaglądać, bo masz fajne pomysły
mira 22:14, 24 lut 2020

m_gocha napisał(a)
Ostatnio oglądając program z Monty Donem usłyszałam takie zdanie - "jeżeli zbyt kochasz rośliny... to nigdy nie będziesz mieć pieknego ogrodu..."

Trochę mnie to zasuciło... Ale fakt! Dużo prawdy w tym zdaniu

No to prawda, ja też kiedyś przeczytałam że ktoś kto jest kolekcjonerem nie stworzy ładnych rabat. Coś w tym jest.
Na ładne rabaty i cały ogród trzeb sporo konsekwencji i nie ulegać pokusom - ja tak nie bardzo potrafię
Borbetka 10:04, 08 mar 2020

Oj, znalazłam fankę cięcia, taką jak ja! Zapisuję sobie Twój wątek i witam Cię. Pięknie to wszystko uprawiasz.
Anda 10:08, 08 mar 2020

Co słychać w ogrodzie? Petycja niestety nie została przyjęta, ale jakoś się chyba tutaj odnajdziemy. Właściciele małych ogrodów łączcie się

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anitka 10:10, 09 mar 2020

Świetne podsumowanie. Namawiam po raz kolejny do zrobienia wizytówki.

Proszę podaj mi adres na prw, bo nasionka dyni czekają do wysyłki.
Agania 10:51, 09 mar 2020

Dzięki podsumowaniu w końcu poznałam Twój ogród...doskonała dawka przyjemności
m_gocha 22:36, 19 mar 2020

Pola napisał(a)
Piękny mały ogród, trafiłam przez przypadek czytając twoją petycję u Danusi.
6 arów to dokładnie tak jak u mnie, tylko inny układ i mój jest trochę młodszy.
Zgadzam się obfitość to to co również i Ja lubię.
Będę zaglądać, bo masz fajne pomysły
Pola! Witaj Właściciele małych ogródków łączmy się
Niestety petycja nie została przyjęta, ale rozumiem. Przenoszenie wątków do nowo utworzonej kategorii "Małe ogrody" - wymagałoby sporo pracy.
Przyznam, że czasami zaglądam do Ciebie i chyba nawet wpisywałam się kiedyś, choć ja z tych mniej aktywnych na O.
Szczególnie wpadła mi w oko Twoja śliczna weranda oraz ceglane budowle w ogrodzie
m_gocha 22:42, 19 mar 2020

mira napisał(a)

No to prawda, ja też kiedyś przeczytałam że ktoś kto jest kolekcjonerem nie stworzy ładnych rabat. Coś w tym jest.
Na ładne rabaty i cały ogród trzeb sporo konsekwencji i nie ulegać pokusom - ja tak nie bardzo potrafię
Mira! No nie wiem jak to jest z tą Twoją konsekwencją uleganiom pokusom Ważne, że stworzyłaś cudny ogród - piękny, spójny, klimatyczy.
Co mogłam podziwiać w "Maji..." Twój ogród to jeden z tych, które są dla mnie wzorem, do którego choć trochę próbuje się zbliżyć
Pozdrawiam w ten trudny czas
m_gocha 23:00, 19 mar 2020

Borbetka napisał(a)
Oj, znalazłam fankę cięcia, taką jak ja! Zapisuję sobie Twój wątek i witam Cię. Pięknie to wszystko uprawiasz.
Witaj Borbetko!Chyba u mnie pierwszy raz? Bo ja w Twoim wątku niekiedy bywam, ale tak cichcem. Twój ogród onieśmiela mnie swoimm rozmachem.
Faktycznie lubię ciąć Jedynie nie lubię gdy muszę po drbinie przy tym skakać