Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

Anda 09:28, 04 gru 2018

zoja napisał(a)

jest kanał na youtoube - Zielone Pogotowie, tam pan Grzegorz dzieli się swoimi doświadczeniami ogrodnika
ja zaczęłam oglądać od filmików o ukorzenianiu hortensji z patyczków i potem wsiąkłam czekam na lato żeby samej spróbować

O, dzieki, musze tam zajrzec
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
BKosimkArt 16:00, 04 gru 2018

Gościu śmieszny jest... ciekawa jestem tego kalendarza...
zoja 10:48, 05 gru 2018

BKosimkArt napisał(a)
Gościu śmieszny jest... ciekawa jestem tego kalendarza...

Basiu widać, że dużo w niego pracy włożyli.
Dla mnie perfekcyjny nie jest - wolałabym stronę na każdy dzień, a jest kilka dni na stronie. Trochę porad, trochę odnośników do filmików.
Gdybym spotkała na półce w sklepie nie wzięłabym za tą cenę.
...kupiłam jako fanka

Co roku kupowałam podobny kalendarz - w formie zeszytowej - z Mój piękny ogród. Cenowo lepiej, funkcjonalność ta sama.
zoja 10:52, 05 gru 2018

Wiecie, że dziś dzień darmowej dostawy?
No... ja popłynęłam i znowu zamówiłam koraliki...

Wczoraj obcięłam gałązkę z pomidorami, a krzaczorka wystawiłam na balkon. Koniec 'szklarni'.
Zauważyłam też, że wnosząc pelargonie do domu przed mrozami przytachałam jakiegoś grzyba-pleśń w doniczce. Nie wiem czy na coś to się zda, ale pobrałam szczepki i wstawiłam do wody, a doniczkę z pozostałością rośliny też wystawiłam na balkon. Stwierdziłam, że nie będę teraz lać chemii żeby to usunąć, najwyżej wiosną kupię nowe rośliny.
iwka 12:44, 05 gru 2018

"no dzień dobry"

miałam sobie kupić ten kalendarz, ale chyba właśnie zrezygnuję, wczoraj mówili, że na przyszły rok planują wydać takie na każdy dzień roku, no i każdy dzień ma być okraszony dowcipem p.Grzegorza
zoja 12:58, 05 gru 2018

iwka napisał(a)
"no dzień dobry"

miałam sobie kupić ten kalendarz, ale chyba właśnie zrezygnuję, wczoraj mówili, że na przyszły rok planują wydać takie na każdy dzień roku, no i każdy dzień ma być okraszony dowcipem p.Grzegorza

w takim razie ten za rok też kupię
zoja 21:28, 05 gru 2018

Po pracy

Sprostowanie dla Basi: podszywam czyms innym niz alcantara - to przypomina zamsz, proboje znalezc paragon albo cos z nazwa - to chyba super suede z koralik.pl
Alcantara jest sztywniejsza i biala na lewej stronie a to czasem klopot.
BasiaLT 07:53, 06 gru 2018

Idziesz jak burza z tą biżuterią. Przepiękna jest.
Anda 08:07, 06 gru 2018

Biżuteria którą tworzysz wygląda bardzo egzotycznie Pięknie się wyróżnia wśród innych.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
zoja 11:58, 06 gru 2018

BasiaLT napisał(a)
Idziesz jak burza z tą biżuterią. Przepiękna jest.

mało czasu do świąt
dziękuję