Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

ElzbietaFranka 21:25, 08 mar 2019

A wiesz Zoja tak napisałam o daliach strzelając bo widziałam sadzenie u ciebie i jeszcze u kogoś a to Hania która ma rzeczywiście ich mnóstwo.

Jednak zaglądasz do mnie bardzo mnie to cieszy, ale u mnie cicho ponieważ jak wszędzie roboty porządkowe tylko.
Jadę jutro może dam rady odkurzyć żwirowisko po ściętych trawach.

Zoja czy ty dalie wcześniej wsadzisz do doniczek czy od razu do gleby.

zoja 21:33, 08 mar 2019

marba napisał(a)

Jakie urocze.

Dzis pieknie rozkwitly. Mam zdjecia z wieczora
Bez lampy

Z lampa
zoja 21:34, 08 mar 2019

Nowalijka napisał(a)
Zoju cieszę się że juz pokazujesz swój ogród. Tobuczta dla moich oczu. Proszę wiecej

Elu dopiero terax udaje mi sie cokolwiek ogladac w swietle dziennym. Cieszy mnie wydluzenie dnia
zoja 21:37, 08 mar 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
A wiesz Zoja tak napisałam o daliach strzelając bo widziałam sadzenie u ciebie i jeszcze u kogoś a to Hania która ma rzeczywiście ich mnóstwo.

Jednak zaglądasz do mnie bardzo mnie to cieszy, ale u mnie cicho ponieważ jak wszędzie roboty porządkowe tylko.
Jadę jutro może dam rady odkurzyć żwirowisko po ściętych trawach.

Zoja czy ty dalie wcześniej wsadzisz do doniczek czy od razu do gleby.

Zagladam - jakzebym miala nie lubie to wpadam tylko czasem milczaco

Dalie planuje od razu do ziemi. Tak w zeszlym roku mialam od Hani i pieknie kwitly wiec nie bede podpedzac.
Zrobie jak ona i jak juz skoncza sie nocne przymrozki to wystawie skrzynki na dwor i bede polewac woda a potem do ziemi dam.
zoja 21:40, 08 mar 2019

Dzis zaciagnelam eM do Ler Merl
Kupilam ziemie i kwiatki do donic. Jechalam z mysla o stokrotkach wiec wzielam trzy, ale okupilam sie w bratki - piekne kolory maja!
Nie zrobilam zdjec bo juz ciemno bylo - jutro zrobie.

Nastawiam sie na sadzeie jutro
Aurelllia 23:43, 08 mar 2019

Hihi ja miałam wczora wypadzik do L...y M i wróciłam mega szczęśliwa, bo kupiłam a raczej dzięki spojrzeniu kota ze Shreka dostałam nożyce do żywopłotu ręczne, bo była końcówka serii i cena zjechała o połowę Postanowiłam w tym roku hortki ogrodowe mieć w donicach i nie martwić się o przymrozki, bo wtedy je do piwnicy przeniosę i też akurat takie brązowe plastikowe w promocyjnej cenie były Z kwiatkami się na razie wstrzymałam, ale korciły bardzo - śliczne bratusie były
Zojka ja to się doczekać nie mogę zdjęć z Twoich jutrzejszych działań ogrodowych
zoja 07:41, 09 mar 2019

Aurelka super zakupy poczynilas ja nawet w srodku sklepu nie bylam tylko na ogrodku zewnetrznym i moze dobrze to przyoszczedzilam

Moje dzialania ogrodowe na razie ograniczyly sie do sprawdzenia temperatury - jest ok 4 stopni.
I wygladaniu z okna
Stan jest taki:

Kwitna iryski harmony

Czekam na wyzsza temperature i cos podzialam
inka74 07:51, 09 mar 2019

zoja napisał(a)

Leonotis.
Jesienia pokazywali w Rok w ogrodzie
Tu ladnie opisana ta roslinka:
https://www.google.com/search?q=lwie+ucho&source=lmns&authuser=0&bih=574&biw=360&client=ms-android-om-lge&prmd=ivn&hl=pl&ved=2ahUKEwilnbeX7fDgAhVM6CoKHdHUBngQ_AUoAHoECAAQAw
a gdzie ty go kupiłaś? Widziałyśmy z dziewczynami w botanicznym - piękne były. Jakby ci za dużo wzeszło - ja z chęcią się uśmiechnę albo potem w lato o nasiona.
zoja 07:55, 09 mar 2019

inka74 napisał(a)
a gdzie ty go kupiłaś? Widziałyśmy z dziewczynami w botanicznym - piękne były. Jakby ci za dużo wzeszło - ja z chęcią się uśmiechnę albo potem w lato o nasiona.

Internet pozostal no stacjonarnie nie widzialam. Na All kupilam od kogos nasiona z jego ogrodka.
Na razie wysialam a to chyba dlugo kielkuje - zobacze ile wzejdzie to moze sie podziele jak bedzie za duzo bo wysialam sporo
inka74 08:05, 09 mar 2019

Jakby co sieję szarłaty i tego też z górką wychodzi.

Wystarczą mi nasionka w lato a właściwie jesienią.