Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

MirellaB 20:43, 12 sie 2016

Jeżówki mają takie inne cieniutkie płatki.

Rozchodnik hmmmm takiego nie widziałam, ale zapowiada się bardzo ciekawie. Na jaki kolor będzie kwitł?
Anabell 21:07, 12 sie 2016

zoja napisał(a)
Kupilam wracajac z pracy:

Dwie takie jezowki - ciekawy ksztalt i kolor:

Za 6.30zl

I rozchodnik okazały chocolate drop

Za 11.50zl

Taki rozchodnik chcę, mam Matronę i Brilans.
Jeżówki wszystkie są fajne kwitną całe lato. Tylko złości mnie że nazwy trzeba dopasowywać.
zoja 21:22, 12 sie 2016

agnieszka_malysa napisał(a)
Fajne zakupy
muszę też się wybrać gdzieś popatrzeć na kwiatuchy i coś przytargać
prawie 5 tygodni ponad jak nie byłam w żadnym ogrodniczym
zadługo

Oj!
Prawie jak na odwyku
Ja szukam wyprzedazy coby zaoszczedzic i dzis fajnie sie trafilo cos ciekawego
zoja 21:25, 12 sie 2016

MirellaB napisał(a)
Jeżówki mają takie inne cieniutkie płatki.

Rozchodnik hmmmm takiego nie widziałam, ale zapowiada się bardzo ciekawie. Na jaki kolor będzie kwitł?

Dokladnie to samo o tych jezowkach pomyslalam i ten zolty jest bardziej pastelowy niz u tych ktore juz mam.

A kolor rozchodnika patrzylam w necie to tez jakies rozowe kwiaty maja byc - bede robic zdjecia jak zakwitnie
zoja 21:27, 12 sie 2016

Anabell napisał(a)

Taki rozchodnik chcę, mam Matronę i Brilans.
Jeżówki wszystkie są fajne kwitną całe lato. Tylko złości mnie że nazwy trzeba dopasowywać.

Jak uda mi sie rozmnozyc (planuje w nastepnym sezonie to robic) to chetnie sie podziele
...a te jezowki ovzywiscie bez nazwy kupilam - masz racje...
Anabell 21:52, 12 sie 2016

zoja napisał(a)

Jak uda mi sie rozmnozyc (planuje w nastepnym sezonie to robic) to chetnie sie podziele
...a te jezowki ovzywiscie bez nazwy kupilam - masz racje...

Ale ja nie, nieeee nie myślałam o podziale, dziękuję mam tylko na myśli jak gdzieś wyceluję w sklepie to będzie mój

Gruszka_na_w... 21:52, 12 sie 2016

Fajny duet te jeżówki i rozchodnik. Świetny zakup zrobiłaś.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:57, 12 sie 2016

zoja napisał(a)

hmmm... mi na razie nie będzie chciało się tak bawić... ciekawa jestem ile to może poleżeć żeby był ten efekt antychwastowy

Od dawna używam skoszonej trawy do ściółkowania. Robiłam tak z truskawkami i ze świeżo zakładanymi rabatami. Sprawdza się znakomicie. Warstwa nie może być zbyt gruba. U mnie jest glina, ściółka z trawy zapobiega przy braku opadów, wysychaniu wierzchniej warstwy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
zoja 06:28, 13 sie 2016

Anabell napisał(a)

Ale ja nie, nieeee nie myślałam o podziale, dziękuję mam tylko na myśli jak gdzieś wyceluję w sklepie to będzie mój

Haniu
Pozdrawiam!
zoja 06:30, 13 sie 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Od dawna używam skoszonej trawy do ściółkowania. Robiłam tak z truskawkami i ze świeżo zakładanymi rabatami. Sprawdza się znakomicie. Warstwa nie może być zbyt gruba. U mnie jest glina, ściółka z trawy zapobiega przy braku opadów, wysychaniu wierzchniej warstwy.

to super!
Wyjdzie taniej niz kora... Tylko jeszcze musze na efekt wizualny popatrzec...