Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

patrycja 17:48, 10 cze 2017

Pytałam czy ją ścinasz bo w zeszłym roku bardzo mi się kostrzewa wysiała, wszędzie były jej siewki.
I nie wiem na jakiej wysokości ją ściąć teraz by znów się nie siała.
zoja 18:12, 10 cze 2017

patrycja napisał(a)
Pytałam czy ją ścinasz bo w zeszłym roku bardzo mi się kostrzewa wysiała, wszędzie były jej siewki.
I nie wiem na jakiej wysokości ją ściąć teraz by znów się nie siała.

Moja wlasnie kwitnie i troche licze ze sie wysieje
Gdybym tego nie chciala to wyskubalabym/obciela klosy od razu jak tylko sie pojawiaja

Edit: zdjecie trawy z konewka 5l:
Szarobialy 19:28, 10 cze 2017

U Ciebie pięknie i kolorowo. Ja muszę się jeszcze nauczyć co sadzić, żeby zawsze zachwycały kolorowe kwiaty. Masz duży wybór i wiele roślinek prowadzisz od nasionka. Tym bardziej szacun. Podglądam i skorzystam w przyszłości z Twoich podpowiedzi. Pozdrawiam
Aurelllia 19:45, 10 cze 2017

Zojka, ale miałam do nadrobienia ale wszystko obejrzałam begonie śmigną zaraz i nim się obejrzysz a już duże będą kiedyś pisałam, ale jeszcze raz napiszę, te trzymadła do węży na rabacie świetne są a nowo-powstała rabatka widzę już też obrzeże ma - extra
zoja 20:09, 10 cze 2017

Szarobialy napisał(a)
U Ciebie pięknie i kolorowo. Ja muszę się jeszcze nauczyć co sadzić, żeby zawsze zachwycały kolorowe kwiaty. Masz duży wybór i wiele roślinek prowadzisz od nasionka. Tym bardziej szacun. Podglądam i skorzystam w przyszłości z Twoich podpowiedzi. Pozdrawiam

Jolu na wyrost te pochwaly ale milo mi
Nie mam tak wielu roslin - w tej chwili stawian na sprawdzone i tzw. zelazne:
Szalwia, rozchodniki, jezowk i rudbekie, zurawki. Roze okrywowe fairy.
Moze niedlugo cos do listy dodam
zoja 20:11, 10 cze 2017

Aurelllia napisał(a)
Zojka, ale miałam do nadrobienia ale wszystko obejrzałam begonie śmigną zaraz i nim się obejrzysz a już duże będą kiedyś pisałam, ale jeszcze raz napiszę, te trzymadła do węży na rabacie świetne są a nowo-powstała rabatka widzę już też obrzeże ma - extra

milo, ze jestes
Licze na te begonie bo marza mi sie ich wstegi/przy frontowej, na lukowej i tej z jalowcem/
Trzymadla ozywiaja nawet bez kwiatkow skuteczne sa
zoja 20:17, 10 cze 2017

Dzis bylam w pracy wiec ciagle nadrabiam ogrodkowe sprawy wiec zerkam tu jednym okiem.
Dzis podlalam hortensje magiczna sila - drugi raz w tym roku.

Przedstawiam szczeć:

Rosnie za naparstnicami bo ma byc od nich wyzsza. Licze ze bedzie naturalna przeslona od sasiadow.
Sluzy za poidelko dla owadow
BKosimkArt 21:41, 10 cze 2017

Zojka śliczna trzykrotka, ja mam białą i fioletową gdybyś kiedyś chciała... z korą i kostką to już wszystko jakoś rasowo rygląda
zoja 22:20, 10 cze 2017

BKosimkArt napisał(a)
Zojka śliczna trzykrotka, ja mam białą i fioletową gdybyś kiedyś chciała... z korą i kostką to już wszystko jakoś rasowo rygląda

Widzisz a ja kupowalam niebieska i jest taka lila-fioletowa... Nie wiedzialam, ze sa rozne kolory.
Tak kora daje ten 'look' ale przede wszystkim pomaga utrzymac wilgoc na tym moim piasku.
zoja 22:27, 10 cze 2017

Juz po ciemku konczylam podwiazywac pomidory w tunelu. Za dlugo sie ociagalam i sa pokrzywione - plozace juz byly i lisci duzo oberwalam bo wczesniej tego nie robilam.
Na prawde to czysty test i lut szczescia ta moja hodowla pomidorow.
Na zdjecia za ciemno, a i tak nie wiem czy nie wstyd bedzie to pokazywac...