Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

hanka_andrus 19:21, 04 maj 2016

Zgodnie z przyrzeczeniem, dziś było w szklarni pielenie, koszenie trawniczka, i tylko jedno ale.
W połowie koszenia wysiadła mi kosiareczka, pewnikiem łożysko się wysypało, a tu pół trawnika do skoszenia zostało. Mus był wyciągnąć podkaszarkę i resztę do końca posmykać. Jak ja jej nie lubię. Ale dobrze, że była pod ręką.

I tak na więcej prac zabrakło czasu i siły. Plecy czuję, dawno takich wygibasów w pasie nie robiłam!

Obiecane zdjęcie mojego przywrotnika alpejskiego.

violka171 19:40, 04 maj 2016

no jestes Haniu wreszcie,rano nie wlazłas juz myslalam ze poleglaś w jakims chorubsku ,a tu prosze
hanka_andrus 20:13, 04 maj 2016

Rano nie miałam czasu na wpisy, psa wyprowadzić, śniadanie zjeść i zdążyć na autobus. Pracy zaplanowałam dużo, ale najważniejszy trawnik załatwiony. Jutro, jak pogoda będzie podobna, też rano lecę, 8:15 odjazd. O ile po tym koszeniu podkaszarką mnie kręgosłup wstać pozwoli. Na noc chyba jakąś tableteczkę zapodam mu, żeby nie zastrajkował.

Pomidory w szklarence zbierają się do rośnięcia, na dwóch nawet boczne pędy zauważyłam. Czyli pozbierały sie po tym przymrozku. Ale i tak mi z 10 szt brakuje do kompletu. Trzeba dokupić!
hanka_andrus 20:19, 04 maj 2016

Tulipanki kupowałam w tej firmie G, co na O. wisiał reklamowy baner. Wszystkie cebule od nich 100% wzejść i kwitnień. Natomiast z innych miejsc pogniły chociaż sadzone były w tym samym dniu.

violka171 20:30, 04 maj 2016

no zobacz,czyli rzetelna firma
Haniu a nie lepiej dosiać niż kupować rozsady?mi się uratowało aż 8 krzaczków hi hi ,ale dosialam ,mają już jakieś 8 cm ,tyle co dla nas to zupełnie wystarczy hm...chyba
Basilikum 21:04, 04 maj 2016

ale ten przywrotnik piekny
szkoda kosiarki da sie naprawic?
zycze zdrowego kregoslupa jutro
hanka_andrus 21:19, 04 maj 2016

Pewnie kosiarka się naprawi, tylko swego speca już nie mam, muszę do serwisu. Co do siania pomidorków, takie małe to i ja mam, i trzymam je na rezerwę. Znajomy obiecał mi kilka sadzonek, zobaczę ile to będzie, te kilka. Jak z 10 szt. to już jestem w domu. Takie małe, to jeszcze z 3 tygodnie powinny siedzieć zanim się wysadzi. No i ze 4 rarytasy mus kupić, Zeszłego lata były paprykowe, a w tym? Nie wiem co na ryneczku spotkam.

Jutro idę na grządki, nareszcie pozapełniam puste place. No i kanciki muszę porobić, bo pozostawiałam wąsy w trawniku.

eda 21:23, 04 maj 2016

Co ja czytam jacie Hanusia na łopatki wszystkich pobiła ogrodowymi szaleństwami krzepa jak się patrzy masaż by się przydał zdrówka Hanusia dokładam na wieczorek Tulipanki żółte piękne i w ogóle w szczególe wszystko jak się patrzy jak zawsze
boguslaw_grz... 21:26, 04 maj 2016

haniu jestes wielka,piekne kwiaty,czy ktos chetny na szczepki,moze nie za ladny ale kwitnie piknie,wrzuce fotki,nie mam serca szczepki wyrwac i wyrzyucic
hanka_andrus 21:33, 04 maj 2016

boguslaw_grzybowski napisał(a)
haniu jestes wielka,piekne kwiaty,czy ktos chetny na szczepki,moze nie za ladny ale kwitnie piknie,wrzuce fotki,nie mam serca szczepki wyrwac i wyrzyucic

Boguś, ja domowych to nie mam gdzie trzymać, a każdy nowy nabytek po roku uśmiercony. Kaloryfery, to nie jest dobra atmosfera dla kwiatków, Ale zdjęcie możesz wstawić i u mnie, może będzie kto chętny.