Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

BasiaLT 08:11, 27 lip 2016

gobasia napisał(a)
A u mnie ANNA -deszczowa panna sie nie spełniło....34 stopnie do nocy,i ani kropli.i dzisiaj ciąg dalszy jak na razie

Basiu u mnie jeszcze gorzej. Jak wychodziłam z pracy to w Zielonej Górze było takie oberwanie chmury że wszędzie płynęły strugi wody, a jak przyjechałam na swoją wieś to ledwo pokropiło i tyle. No ja pierdziu.... przecież to raptem odległość niecałe 10 km.
Milka 16:21, 27 lip 2016

U nas też Basiu czasami coś takiego widzę
Milka 16:26, 27 lip 2016

hanka_andrus napisał(a)
Wróciłam z ostatniego dzisiejszego spaceru, a tu tyle gości. Melduję, że wyszłam "na krótki rękaw", i zmarzłam jak słońce zaszło! Przysłowia nie kłamią.

Gościom miłym serdecznie dziękuję, za życzenia, za kwiatki, i za mobilizację do prac na rabatkach.
Postaram się jakoś dotrzymać Wam kroku, chociaż tempo u mnie już nie takie jak kiedyś było. Stąd więcej nachodzić się trzeba w czasie ogrodowych zajęć.
Kiedyś wiaderka ze śmieciami nosiłam po 2 na raz, a teraz ledwie jedno do kompostownika doniosę,

Dopusty życiowe przyjmuję z humorem, i staram się nie zanudzać zdrowotnymi przypadłościami, czego i Wam życzę.

I za to cię kochamy Haniu, za mądrość, humor i siłę
A ja z pytaniem, nasiało sie u mnie grzybów, ale nie psiaki, wielkie są, białe, pod spodem blaszki, co to może być, może jadalne, gdzie by to sprawdzić. Wiesz, u mnie tak leśnie bardzo, to grzybów masa różniastych, ale te takie fajne.
Pokazałam u siebie, o tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6570-milkowo-sezon-2016?page=348
może wyrwac i dokładniej pokazać go?
Piękny liliowiec przy okazji. U nas ciągle na burzę się zbiera, na razie buro i duszno okropnie.
hanka_andrus 22:26, 27 lip 2016

Iruś, odpisałam u Ciebie.
Dziś owocny dzień u mnie.

Kosz jabłek od sąsiadki, cukinia od drugiej, bo swoje już zjadłam a nowe nie wyrosły, i brzoskwinie- obrywam ze złamanej gałęzi. No i non stop borówka!

hanka_andrus 22:30, 27 lip 2016

Irence, BasiLT, Gobasi dziękuję za miłe wpisy.

BEATA_S 22:33, 27 lip 2016

Haniu , ale masz jedzonka Masa brzoskwini na gałęzi
hanka_andrus 23:03, 27 lip 2016

Brzoskwinie jeszcze z tydzień i będą do jedzenia. Malwy u mnie też z kwiatem, biała jeżówka w miejscu gdzie jej nie siałam, nom i pachnąca gwiazda!

Róża drugie tłoczenie, i zestaw dalii.

Basilikum 06:32, 28 lip 2016

mniam mniam ale masz brzoskwinki
i inne dary super czy od sassiadki czy z Twojej grzadki
ja tez pierwsze patisony obrywam i bedzie z nich pasztet
Milka 13:06, 28 lip 2016

Piękne zbiory, a brzoskwinie bez śladu chorób, moje , jak kiedyś miałam, to miały plamki, No i nie wiem czemu borówki nie kwitły i nie mam nic.
Haniu, obfociłam gdrzyby, tak oglądałam stadia i wychodzi mi pieczarka bulwiasta, jest muchomor podobny, ale blaszka mu nie ciemnieje. W Sanepidzie obłożeni sprawdzaniem grzybów, a ciekawi mnie co to na pewno, no nie ma nieprzyjemnego zapachu, ma łagodny.
Tu dałam fotki
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6570-milkowo-sezon-2016?page=351
Gabriela 13:22, 28 lip 2016

Haniu, spieszę donieść, że podarowana przez Ciebie żółta dalia kwitnie wspaniale i mnie przerosła, ma prawie dwa metry. Czujnie wsadziłam ją na plecy rabaty i wygląda teraz doskonale. Mam szczęślwie rok daliowy, bo w ubiegłym marnie było wielce. Pozdrawiam.