Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

eda 14:29, 09 sty 2017

Hanusia bocianki się szykują liczą piórka sprawdzają sterowność i siłę dzioba ha ha to jeszcze potrwa
Melduję że śnieg cięższy ale nie chce się lepić skubany usypałyśmy górkę na iglo hiii ale czy do jutra stwardnieje zobaczymy
U mnie też kwiatuchy rozkwitły się w domu ale Twoje są pierwsza klasa
Pozdrówka dziewczynki
BasiaLT 14:52, 09 sty 2017

Haniu do przylotu bocianów to jeszcze trochę czasu trzeba będzie poczekać, no ale zawsze to bliżej niż dalej
hanka_andrus 15:24, 09 sty 2017

Na razie pomyślnych wiatrów nie mają, a i znad Islandii do nas jakieś zimne fronty się szykują. Trzeba jeszcze ścierpieć te kilka dni chłodu. Dziś odwilżowo i czuć ciepłe powiewy, ale jutro znów tęgi mróz.

Takie kamolce przydałyby się w ogrodzie, co nie?

an_tre 17:58, 09 sty 2017

hanka_andrus napisał(a)
Tak dziś już całkiem znośnie, a i pokrywa śnieżna się utrzymuje. Najważniejsze, że dnia już przybywa. Co nieco na oknie kwitnie, nie jest źle!

piękny storczyk ciekawa barwa kwitnące kwiatki zawsze dają radość
pozdrawiam Haniu
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Basilikum 18:02, 09 sty 2017

oj narazie trzeba sie zadowolic mniejszymi ptaszkami. Chociaz u nie czaple czasami nad domem przelatuja.

Kamlce chce a jakze
hanka_andrus 19:35, 09 sty 2017

znalazłam przepis Izabelki na bańki mydlane trwałe. Dzięki Izuś!

1 litr ciepłej wody
100g mydła neutralnego (Neutralseife - nie mam pojęcia gdzie się je kupuje, myslę ze w aptece)
2,5g kleju do tapet,
50g cukru

1. Klej do tapet wymieszać w 100 ml wody tak długo aż się całkiem rozpuści.
2. Cukier i mydło w pozostałych 900 ml wody wymieszać.
1+2 razem zmieszać i zostawić na co najmniej jeden dzień.
eda 20:49, 09 sty 2017

hanka_andrus napisał(a)
Na razie pomyślnych wiatrów nie mają, a i znad Islandii do nas jakieś zimne fronty się szykują. Trzeba jeszcze ścierpieć te kilka dni chłodu. Dziś odwilżowo i czuć ciepłe powiewy, ale jutro znów tęgi mróz.

Takie kamolce przydałyby się w ogrodzie, co nie?

oj tak ! superaśne
Milka 13:52, 10 sty 2017

Kamole ładne, takie stale w naszych ogrodach przydatne. U was ciut cieplej Haniu, jak patrzę na prognozy, ale tak jak mówisz, dnia juz przybywa i wiosna bliżej. U mnie w pąkach bzy koralowe i klon, ciekawe co sobie umyśliły
Powodzenia i szczęścia na nowy rok, niech trwa to w każdym aspekcie życia buziaki
p.s. Nawozisz te kwitnące storczyki?
hanka_andrus 15:12, 10 sty 2017

Irenko, Czasami storczykom się oberwie, ale ostatnio u dziewcząt wyczytałam, żeby posypać/przypudrować /korzenie cynamonem. Moje już stare są, to nic nie ryzykuję, najwyżej będą nowe. Ale spróbować muszę.
Milka 15:46, 10 sty 2017

O, ciekawa informacja. Moje tez stare, stale przekwitłe wycinam i za jakiś czas są nowe, tez popudruje, ciekawa jestem, jaki efekt będzie.
Mój luby był aż w Krynicy Morskiej, oddali go na święta, wiatr, nawałnice i zimno nad wielką woda nie podobały mu sie, mówi, że woli nasze górskie rejony